iPon Hírek

EVE: Előbb jön a Walking In Stations

Dátum | 2009. 10. 01.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az EVE Online producere, Torfi Frans Olafsson a mai napon adott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a CCP terveiben előbb szerepel a Walking In Station című expanzió kiadása, mint a kapcsolódó új MMOFPS, a Dust 514 megjelentetése. Hozzá tette azért, hogy ez még nincs kőbe vésve, még van jó néhány ismeretlen az egyenletben.

A Dust 514-et már volt alkalmunk bemutatni, ez az EVE világában játszódó taktikai multiplayer FPS lesz konzolokra, amely közvetlenül kapcsolódik majd az évek óta futó PC-s űrstratégiai MMO-hoz. A játékról hamarosan többet is megtudhatunk, a CCP-nek otthont adó Reykjavík (Izland) városában megrendezésre kerülő hatalmas "rajongói összeröffenésen".

            


                                                                        Dust 514 interjú a GamesCom-on

A Walking In Stations kiegészítő lehetővé teszi majd a játékosoknak, hogy full 3D-s avatárt generáljanak maguknak, akivel aztán bejárhatják majd az űrállomásokat és kedvükre szocializálódhatnak. Hardcore játékosoknak készül még egy web portál is, a New Eden (másképpen Cosmos), ami tartalmaz majd egy mail klienst, állítgathatjuk vele a profilunkat és lesz benne néhány játékfunkció is. (Vannak olyan játékosok, akik alig lépnek be a játékba - pl. szövetségek vezetői -, ők már inkább csak e-maileket írogatnak és szervezkednek. Mint egy maffiavezér, aki a floridai nyaralójából rángatja a szálakat.)

Rámutattak még arra is, hogy milyen hatalmas világ is az EVE-é, és hogy a játék csak milyen apró részletét fedi le. A Dust 514 egy újabb kis darabját tárja majd elénk, de ezzel a fejlesztők ötlettára még nem merült ki.

Kicsit viccelődtek azzal, hogy milyen szép konstans előfizető-bázisuk van, majdnem akkora, mint Izland teljes populációja (320.000 ember, nekik 300k aktív előfizetőjük van + 40.000 próba accountos). Az MMO régóta stabilan áll a lábán, bár azért Olafsson elmondta, hogy volt mitől tartani, hisz az utóbbi időben sok új MMO játék jött ki. Kiemelte az Aiont, bár ezt mi magunk nem igazán értettük, hisz az EVE sci-fi űrstratégia, az meg egy hagyományos fantasy. Na mindegy, lényeg, hogy az EVE köszöni jól van.

Kaptunk egy szép új promóciós videót is, érdemes megnézni. A címe "The Butterfly Effect" (Pillangó Hatás):
             

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. dragon83
2009.10.02. 09:27
VISSZA A HIRHEZ

Éljen sokáig az EVE.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2009.10.02. 22:54
Kár, hogy nem nagyon értem mit mondanak közben, elég gyorsan beszél a fickó, és sose votl a listening az erősségem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!