iPon Hírek

EVGA iCX: Új szintre emelt videokártyahűtés

Dátum | 2017. 02. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az EVGA a jelek szerint megpróbálja alaposan kiköszörülni a csorbát, amely a vállalat hírnevén esett nemrégiben, hiszen egyes GeForce GTX 10-es sorozatú videokártyák túlmelegedtek, így különböző kellemetlenségeket okoztak tulajdonosaiknak. A cég persze próbált megoldásokat szállítani, ám a termékek iránti vásárlói bizalom így is megingott egy kissé. A hibákból tanulva most új lendülettel veszi célba a piacot a vállalat, hiszen elkészült az iCX Technology Suite, ami 11 szabadalmat alkalmaz és meglehetősen ütőképesnek tűnik. Az iCX tulajdonképpen nyomtatott áramköri lapra integrált szenzorokkal, illetve hűtéssel kapcsolatos módosításokkal dolgozik, így minden szükséges információ rendelkezésre áll a videokártya aktuális üzemi állapotával kapcsolatban, valamint a hűtés is kellően hatékonyan dolgozhat, ami pozitívan hat a tuningpotenciálra is.
Az iCX jóvoltából összesen 9 hőszenzor kapott helyet a lapon, amelyek értékei mind az EVGA Precision XoC szoftveren, mind pedig OSD-n keresztül elérhetőek. Fontos újítás, hogy a GPU felőli oldalon hűtőlemezek fedik a melegedő komponenseket, csak úgy, ahogy a hátoldalon is. A hűtőblokk lamelláit úgy alakították ki, hogy a légáramlás optimális lehessen, az „L” alakú forma pedig a hőleadó felület növelésében segít.
A kétventilátoros rendszer ezúttal külön-külön ventilátor-szabályzást használ mindkét ventilátorhoz: a GPU feletti, azaz a bal példány a GPU hőmérsékletéhez igazítja aktuális fordulatszámát; a VRM és a memóriachipek feletti ventilátor pedig, ami a jobb oldalon helyezkedik el, ennek a térségnek a hőmérsékletét veszi figyelembe. Gyakorlatilag aszinkron ventilátor-szabályzásról van szó, így a két ventilátorhoz eltérő fordulatszám-görbe is társítható.
A videokártya szélén RGB LED alapú világító rendszer is helyet kapott, ami három betűvel ábrázolja a GPU, a tápáramkör és a memóriachipek aktuális hőfokát: a betűk háttérvilágítása az aktuális hőfoknak megfelelően alakul, de egyedi színek alkalmazására is van lehetőség.
Az iCX hűtést az EVGA akciójában az ACX hűtéssel szerelt videokártyák tulajdonosai 99 dolláros/eurós összegért szerezhetik be. Mivel komplex technológiáról van szó, komplett videokártya-cserére lesz szükség. Hogy mely modellek vesznek részt az akcióban? Az alábbi táblázat elárulja.
Ezek az ACX3.0-s modellek cserélhetőek le iCX Technológiát használó videokártyákra
Az akcióban való részvételhez csak a gyártó hivatalos weboldalára kell ellátogatni, majd létre kell hozni egy felhasználói fiókot, regisztrálni kell az adott videokártyát, ezután pedig követni kell a kiírásban meghatározott lépéseket. Az akció február 10-től február 28-ig tart.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. thestock
2017.02.15. 10:02
Jó gyártónak tartom az EVGA-t,de ez szerintem kicsit túlzás. 9 hőszenzor? az eddigi hűtési elképzelések sem voltak rosszak, csak jól kell elhelyezni,és kell réz meg alumínium
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. RealDreamQ
2017.02.15. 11:55
Ezután tuti nem bízzák a jól megszokott bevált módra , hanem nagyon is kiemelten odafigyelnek a hűtésre , hogy még 1X ez NEM fordulhat elő . Kicsit jól is jártak most ezen vásárlók !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim thest...
2017.02.15. 12:02
Kompenzálás a housefire edition kártyákért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Humbuk
2017.02.15. 22:06
"Az akció február 10-től február 28-ig tart."

Evga volt az utolsó előtti GFem, nem volt semmi bajom vele... De az, hogy ők hibáznak és még utána meghírdetnek egy akciót, hogy örűűűjjjön a sok pistike... Fura.
Soknak tartom azt a 9es számot, ennyi erővel lehetett volna akár 12 vagy 15 is, annak sem lenne több értelme.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Eldenisa Humbu...
2017.02.16. 08:37
Vagy csak tanultak a Samsung hibájából és elég alaposan újratervezték és talán túlbiztosították a hűtésüket, viszont nekem ez a 2 ventis külön-külön vezérelhető rendszer szimpatikus
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!