iPon Hírek

EVGA vízhűtő blokk az NVIDIA újdonságaihoz

Dátum | 2008. 06. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Nvidia legfrissebb videokártyáinak hivatalos megjelenésével az egyes gyártók kínálatában is hamarosan feltűnnek az újdonságok. A kártyák mellett a kiegészítők is fontos szerephez jutnak: az EVGA egy vízhűtő blokkot készített a forrófejű NVIDIA kártyák számára. Az alkalmatosság teljes körű hűtési megoldást biztosít mind a GeForce GTX 260-as és GeForce GTX 280-as modellekhez egyaránt.


Az EVGA hűtőalkalmatossága Hydro Copper 16 típusjelzéssel kerül forgalomba, az egységet  a gyártó saját laborjában fejlesztették ki a vállalat szakemberei. A rézből készült vízhűtő blokk egyszerre hűti a GPU-t, a feszültségszabályzó chipeket, az I/O chipet és természetesen a memória chipeket is. Nagy előnye a blokknak, hogy SLI és háromutas SLI rendszerekben is alkalmazható. A minőségi vízhűtő blokk 1/2 hüvelykes és 3/8 hüvelykes csatlakozókkal egyaránt rendelkezik, így gyakorlatilag a legtöbb vízhűtő rendszerhez csatlakoztatható. Az EVGA blokkja a speciális tervezésnek köszönhetően a lehető leghatékonyabban próbálja hűteni a kártyákat: a réz hűtőfelülettel a lehető legnagyobb felületen keresztül érintkezik a víz, amely a járatok kialakításának köszönhetően zökkenőmentesen áramlik tovább a rendszerben.


Amennyiben szeretnénk a blokkot használni, de nincs vízhűtő rendszerünk, akkor további költségként azt is be kell szereznünk (radiátor, szivattyú, csövek). Az EVGA hűtőalkalmatossága a gyártó hivatalos weboldalán keresztül már megrendelhető, az egység ára 179,99 dollár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. leviske
2008.06.17. 12:46
(Vendég_Max_* @ 2008 Jun 17, 11:22) 180 dollár egy rézdarabért? Normálisak ezek?

Ezek normálisak... aki megveszi, az már kevésbé. :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!