iPon Hírek

EVGA X58 SLI3 alaplap kedvező áron

Dátum | 2010. 09. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az EVGA bemutatta legfrissebb LGA-1366-os processzorfoglalattal ellátott alaplapját, amely természetesen az Intel X58-as lapkakészlete köré épül. A friss jövevény érkezésével az EVGA USB 3.0-s és SATA 6 Gbps-os portokat kínáló X58-as alaplapcsaládja végre teljessé válik. Az EVGA X58 FTW3-as és EVGA X58 Classified3-as névre keresztelt megoldásokkal ellentétbe az új alaplap, amely az X58 SLI3-as típusjelzést kapta, nem a felsőkategóriás megoldások piacán próbál majd labdába rúgni, hanem inkább a 200 dollárnál olcsóbb X58-as alaplapok piacát célozza meg.


Az X58-as lapokhoz mérten kedvező árcédulával érkező alaplap felépítésében és szolgáltatásaiban hasonlít az X58 SLI modellre, köztük mindössze annyi különbség van, hogy az X58 SLI3 esetében már két darab USB 3.0-s és két darab SATA 6 Gbps-os port is a felhasználók rendelkezésére áll. A processzornak egy hatfázisú tápáramkör biztosítja az energiát, memóriát pedig összesen hat slotba pakolhatunk. Az újdonság az összes Core i7-9xx sorozatú processzort támogatja, köztük a hat maggal ellátott Core i7-980X EE processzort is. A bővítőhelyek között három darab PCI Express 2.0 x16-os slot bújik meg, amelyek közül az első x16-os, míg a másik kettő x8-as sávszélességgel üzemel, de rajtuk kívül találunk még két PCI Express x1-es portot és egy hagyományos PCI portot is. Az SLI támogatással érkező rendszer az ICH10R típusú déli híd jóvoltából hat darab SATA 3 Gbps-os porttal bír, de a deszkán pirossal jelölve két SATA 6 Gbps-os csatlakozót is találunk. A hátlapi kivezetések között a nyolccsatornás HD audió vezérlő 3,5 mm-es jack audió kimeneteit találjuk, de ezen kívül két USB 3.0-s portot, egy Gigabites Ethernet portot és nyolc darab USB 2.0-s csatlakozót is elhelyezett itt a gyártó, sőt, a képek alapján még egy CMOS Clear mikrokapcsoló is szerepel a repertoárban. Az alaplapon a bekapcsoló- és reset gombok mellett egy kétszer hétszegmenses debug led kijelző, valamint a képek szerint egy rendszerhangszóró is helyet kapott.


Az EVGA X58 SLI3 a gyártó webáruházában már feltűnt, de az elkövetkező napok folyamán az üzletek polcaira is felkerülhet az újdonság. A termékért 199 dollárnak megfelelő összeget kérnek majd el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. lajthabala...
2010.09.02. 08:59
Gyönyörű! Ha i7-es procira nincs is pénzem, egy ilyen alaplapot azért veszek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szerzetes
2010.09.02. 09:21
Kiteszed a falra és néha leporolgatod! Tényleg szép és a tudása is ott van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MassKilla
2010.09.02. 09:44
hát mondjuk én azért ha gamer alaplapnak venném, mert hogy SLI3, akkor rossz választás lenne, mert pl egy hálókártya már nem férne bele a 3 videókártya miatt (kezemen tudnám számolni az egyslotos videókártyákat), de ha gamer alaplap, adja magát a multizás, aminek elengedhetetlen kelléke az internet elérés... jó most lehet azt mondani, hogy ott a LAN csatlakozó, de az nem mindenhol kivitelezhető, vannak kivételek, vagy ha már gamer, akkor esetleg egy komolyabb hangkártyára is szükség lehet az integrált helyett, ami megintcsak PCI helyet foglal, amit már a videókártyák lestoppoltak maguknak csinálhatnák ésszerűbben a PCI slotok elhelyezésést
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lajthabala...
2010.09.02. 10:13
MassKilla

Integrált lan és integrált lan közt is vannak jelentős különbségek. Az igazi hálózati késleltetés egyébként a távolság miatt van. Szerintem játékra nem kell játékos kártya, a játékos háló kártyák legjobb szolgáltatása hogy priorizálni tudják a forgalmat, de aki igazán gamer, az úgysem torrentezik játék közben, ha meg a barátnő netezik, azt a router-nek kell leválasztania és késleltetnie.

Hang: a HDMI-n megy ki digitális hang, amit aztán egy profi erősítő analogizál, annál szerintem kevés hangkártya tud jobbat.

És aki három kártyás SLI-t csinál, az valószínüleg vízzel hűt, mert 700-800W-ot már nehéz kivinni levegóvel a számítógépházból. És egy kezemen meg tudnám számolni a kétslotos vízhűtéseket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2010.09.02. 13:49
Jól átgondolt, letisztult müszaki megoldás.A 6db memória slot ellenére tisztességes helyet hagytak a CPU hütőnek,a hidak, és a feet hütés is rendben lévőnek latszik,és a felszereltségéhez képest még az árcédulája sincs elszállva.Ami viszont érdekes,hogy nincs a mostanság divatos kiegészitő tápellátás a a PCI-e slotokhoz..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!