iPon Hírek

Evolio Aria: táblagép Romániából

Dátum | 2012. 09. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Ezúttal egy külföldi táblagépről számolhatunk be, de annak ellenére, hogy a határon túlról érkezik, nem kell messzire utaznunk miatta, ugyanis a délkeleti szomszédunk "felelős" érte. Az Evolia hasonló vállalat, mint hazánkban a Concorde vagy a Wayteq, ennek megfelelően a táblagépük is hasonló valamelyest.


Az Aria nem egy olcsó masina. A benne található Amlogic AML8726-MX lapka, a Kínából érkező SoC-ek között a második legerősebb chip a RockChip RK3066 után. Ebben két, 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A9 magot, és a szintén ARM fejlesztésű Mali-400 grafikus egységet találjuk, ez utóbbi jelen esetben MP2 kivitelű lesz. Emellett a gépnek 1 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával kell gazdálkodnia, nekünk pedig 16 GB microSDHC kártyával bővíthető tárhely jutott. Online kapcsolat kialakítására csak a 802.11b/g/n hálózati modem segítségével tud, vagyis a HSDPA ezúttal is kimaradt, mint ahogy azt a tabletek nagy többségénél sajnos megszokhattuk.

 A készüléken az Ice Cream Sandwich (Android 4.0) operációs rendszer fut majd, ennek köszönhetően a hardveres billentyűknek búcsút mondhatunk, mivel minden a 9,7 hüvelykes, 1024 x 768 képpontos felbontású kijelző történik. A panel IPS technológiát használ, így a színei és a fényereje is rendben lesz, akár verőfényes napsütésben is bátran elővehetjük. Az előlapon ezen felül csak egy VGA felbontású kamerát találunk, ami a bal sarokban kapott helyet. A fotózásra alkalmasabb, 2 megapixeles egység a hátlapon lesz, sajnos egymagában, LED villanóval nem lesz ellátva.

A 600 grammos és 9,9 milliméteres eszköz oldalán HDMI, valamint 3,5 mm-es jack csatlakozó is van, és minden fontosabb videó, hang és felirat formátumot támogat, így szórakoztató központként is megállja a helyét. A megjelenés időpontja egyelőre nem ismert, és az árát is homály fedi, de a pletykák szerint 300 euró körül debütálhat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!