iPon Hírek

Ex-AMD-s szakember igazolt az Apple-höz

Dátum | 2009. 04. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Kevesen gondolhatnák, hogy az Apple-nek olyan szakemberre van szüksége, aki jártas a videó vezérlő tervezéssel kapcsolatos feladatokban. Pedig most úgy tűnik, hogy mégis, ezt pedig semmi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a cég leszerződtette az AMD grafikus részlegének korábbi technológiai vezetőjét, Bob Drebin-t. Az ismeretlennek éppen egyáltalán nem mondható szakember mostantól rangidős igazgatói posztot tölt be az Apple-nél.

Bob DrebinDrebin egy hosszú és igen mozgalmas pályafutást tudhat maga mögött, amelynek folyamán számos neves vállalat alkalmazásában állt. Az információk szerint az 1980-as években a Lucasfilm-nél és a Pixar-nál dolgozott, valamint közel tíz évet töltött el a Silicon Graphics-nél is. Drebin a 90-es évek végén a Nintendo GameCube videó vezérlőjének fejlesztésében vett részt az ArtX-nél, majd amikor az ATI felvásárolt az ArtX-et 2000-ben, az ATI mérnöki részlegének igazgatójává lépett elő és a cég tagja lett. Drebin aztán a kanadai cégnél ragadt még azután is, hogy az AMD felvásárolta az ATI-t, majd 2008 januárjában elhagyta a céget.

Hogy Drebin  a pályafutása alapján miért fontos az Apple számára? Nos, a Mac gyártó nagyvállalat egy ideje már bejelentette, hogy az iPhone-ban használni kívánt ARM processzorok fejlesztését házon belül kívánja megoldani. Nem sokkal a tervek bejelentése után a cég részesedést vásárolt  az Imagination Technologies-ben. A hírek arról nem szólnak, hogy Drebin pontosan milyen feladatot kap, de a feltételezések szerint az Apple saját videó vezérlő fejlesztését tervezi, amely az iPhone számára készített SoC (System-on-a-chip, azaz rendszer a chipen) megoldás részét fogja képezni.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. menzi
2009.04.29. 11:46
VISSZA A HIRHEZ

frank drebin
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alwares
2009.04.29. 20:28
Na lassan itt az apple konzol!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!