iPon Hírek

Ex-Intel munkatárs kémkedett az AMD-nek?

Dátum | 2008. 09. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel egyik korábbi dolgozóját azzal vádolja, hogy titkos adatokat tulajdonított el jogtalanul, amelyet aztán az AMD számára akart átadni. Biswahoman Pani az Intel Hudson-i gyárában dolgozott mérnökként, ám tetteiért hamarosan az Amerikai Állami Bíróságon kell felelnie Bostonban, ugyanis a processzorgyártó nagyvállalat  - kicsit sem meglepő módon - jogi útra terelte az ügyet.

Az FBI különleges ügynöke, Timothy Russel elmondta, hogy a gyanúsítottnál július 1-én tartott házkutatás során több, mint 100 oldalnyi bizalmas Intel dokumentumot, valamint 19 darab CAD rajzot találtak, amit fel is használnak majd a tárgyalás során bizonyítékként.


A történet gyakorlatilag úgy kezdődött, hogy Pani a feletteseinek panaszkodott arról, hogy szomorú és hiányolja feleségét, aki az Intel másik gyárában dolgozott Kaliforniában. Pani könyörgésének köszönhetően végül is elérte, hogy feleségét áthelyezzék Hudson-ba, ahol ő is dolgozik. A történtek után néhány órával Pani benyújtotta felmondását, amelyet azzal indokolt, hogy egy másik, befektetéssel foglalkozó vállalathoz kíván átigazolni. A történet itt válik érdekessé. Pani a feletteseinek arról számolt be, hogy június 11-ével elhagyja a vállalatot, ám addig is szabadságot vesz ki, de felesége ennek ellenére továbbra is a vállalatnál marad.

Pani korábban az Intel vezetésének tudta nélkül megállapodott az AMD-vel: a megállapodás keretein belül az ex-Intel alkalmazott június másodikától kezdve már az AMD színeiben dolgozott volna tovább, 8 nappal az előtt, hogy előző munkaviszonya megszűnt volna. Ez idő alatt továbbra is birtokában volt a céges noteszgép, valamint hozzáfért az Intel belső hálózatához is.

Pani-tól a hatóság elvette az útlevelét, de előzetes letartóztatásba furcsa módon nem helyezték.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások