iPon Hírek

Ex-Inteles vezető mérnököt alkalmaz az AMD

Dátum | 2010. 08. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD egy közlemény keretein belül örömmel jelentette be, hogy csapata egy új emberrel bővült, aki a vállalat szerver részlegének alelnöki és vezető technológiai igazgatói posztját fogja betölteni és segít majd abban, hogy a szerverpiacon az üzleti felhasználók számára vonzóbb megoldásokkal tudjon előrukkolni a cég és így a jelenleginél nagyobb piaci részesedéssel legyen jelen az említett szegmensben. Erre bizony szükség is van, elég ha megnézzük az elmúlt negyedév teljesítményét, ami arról árulkodik, hogy a vállalat bizony igen gyengén muzsikál mostanában a szerverpiacon.

Hogy ki az, aki a fent említett posztot betöltheti majd? Nos, az AMD egy ex-Intel szakembert szerződtetett, aki 16 évig dolgozott a riválisnál és ezzel együtt igen termékeny mérnöki karriert tudhat eddig maga mögött. Donald Newell az Intel kötelékében vezető mérnöki pozíciót töltött be, amelynek keretén belül a SoC (System-on-Chip) termékekkel kapcsolatos megoldások fejlesztésén munkálkodó csoportot, valamint az adatközpont-hálózatokkal kapcsolatos architektúrák fejlesztéséért felelős csoportot is irányíthatta. A fentieknek köszönhetően Mr. Newell rendkívül sok olyan információval rendelkezik, amelyekre még az Inteles idők alkalmával tehetett szert, így tudásán kívül emiatt is értékes munkaerő lehet az AMD számára.

Newell az Intelnél eltöltött 16 év alatt sokféle területen dolgozott és számos innováció fejlesztésében vett részt, amelyek a SoC és a szerver szegmenseket érintik a különböző mobil eszközökkel kapcsolatos megoldásoktól egészen a felhő alapú rendszerekkel kapcsolatos technológiákig. Newell nevéhez több, mint 20 szabadalom fűződik.

Az AMD-nél a szakember dolga az lesz, hogy az AMD szerver platformokat érintő útitervének megvalósítását irányítsa, valamint végigvigye a platformokat érintő programokat, amelyeknek köszönhetően friss szerverplatformok kerülhetnek forgalomba. Donald Newell a platformok útját a tervezéstől a piacra kerülésig teljes egészében végig kíséri és felügyeli majd. A szakember feladatai között szerepel a világ különböző részein dolgozó, a szerverekkel kapcsolatos fejlesztéseket végző csoportok irányítása, ezzel együtt pedig az is, hogy együttműködjön a szerverek területén dolgozó fejlesztő és tervezőcsoportokkal. Mr. Newell felettese Rick Bergman lesz.

Érdekesség, hogy az AMD május végén szerződtetett egy volt Nvidiás szakembert, aki az AMD Fusion Experience Program vezetéséért felel, így Mr. Newell nem az egyetlen olyan munkaerő, aki korábban az AMD egyik riválisánál dolgozott.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. CyberPunk6...
2010.08.24. 18:31
pedig azt reméltem végre csinálnak egy rendes laptop processzort...
de akkor marad az intel monopólium a notebook piacon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Fzoltan
2010.08.24. 18:49
Nem jön ki a hír, hogy bemutatta az AMD a Bulldozer és a Bobcat platformot??? Pedig az jóval érdekesebb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rini
2010.08.24. 19:45
Na azért amikor az nV igazolt AMD mérnököket akkor jó páran anyázták és árulónak titulálták őket. Pedig tudomásul kellene venni, hogy ilyen az üzlet. Mindegyik cég foglalkoztat olyan személyeket amelyik a másik kebelén nőtt fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. atti2010
2010.08.24. 20:27
CyberPunk666. A Llano nem lesz elég jó laptop processzor? Simán földbe döngöli a Sandy-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm Fzolt...
2010.08.24. 21:37
Fzoltan
Tessék..!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Phantomstr...
2010.08.25. 11:01
Biztos tud ezt azt a Nehalem architektúráról.Nem lepődnék meg, ha az AMD 2 generáción belül ütőképessé válna a csúcskategóriában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. neofery
2010.08.25. 21:15
Mi is váltunk munkahelyet nem?Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm Phant...
2010.08.25. 21:19
Ez nem egyetlen fejlesztőn mulik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!