iPon Hírek

ExpressCard 2.0: 2-10x gyorsulás

Dátum | 2008. 03. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Felvázolta a cserélhető kártya-szabvány soron következő nagy változását a noteszgépeknél a PCMCIA csoport - ez pedig nem más lesz, mint az ExpressCard 2.0 . A formátum aktualizálása jelenleg is folyik, annak érdekében, hogy a bevezetése óta felbukkant újabb technológiákat is integrálhassák és a legteljesebb mértékben kihasználhassák - így például a PCI Express 2.0-át és az USB 3.0-át.

A kapcsolat típusától függően a megfelelő fajta kártyák a jelenlegi technológia lehetőségeihez képest kétszer (PCIe), vagy akár tízszer (USB) is gyorsabban teljesíthetnek majd. A csoport elmondása szerint ez a sebességnövekedés Flash-alapú ExpressCard tárolóegységek, SATA II-es külső meghajtók és streaming média-adapterek esetében egyaránt kulcsfontosságú lehet.

Mi több, hozzátették azt is, hogy a kompatibilitás miatt sem kell aggódni, mivel a 2.0-ás rekeszek minden további nélkül tudják majd kezelni az 1.0-ás eszközöket is, bár persze csak az azoktól eddig is megszokott sebességgel. Ugyanígy, az új eszközök is kezelhetőek lesznek a régi rekeszekkel, csak természetesen a sebesség ez esetben is elmarad az optimálistól. Egyedül az új eszközök "krémje" lehet majd annyira "válogatós", hogy csak a magukhoz illő új rekeszekkel működjenek együtt.

Várhatóan mind a keskenyebb ExpressCard/34, mind pedig a szélesebb ExpressCard/54 vonala is megmarad és folytatódik az új változat keretein belül.

Arról nem tettek ugyan említést, hogy a felújított formátum mikor válik majd elérhetővé tényleges termékekben is, de annyit elejtettek, hogy az olyan nagyobb PC-gyártók, mint a Dell, a HP, a Lenovo és a Sony mind hozzájárulnak majd az új szabványhoz - valamint számos más forgalmazó, így például az Apple is be fogja építeni a szabványt a gépeibe, amint ennek eljön az ideje.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:04
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!