iPon Hírek

Extensa sorozatú noteszgépeket mutatott be az Acer

Dátum | 2014. 07. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Acer kezelésbe vette a hajdan szebb napokat is látott Extensa noteszgép családot, amelybe így végre két új tag érkezett – mindketten az Extensa 15 sorozatot erősítik. Ahogy elődeik, úgy a két friss tag is azokat az otthoni, illetve üzleti felhasználókat veszi célba, akik megbízható, költséghatékony munkagépet keresnek.
A két új notebook sorrendben az EX2509-es és az EX2510-es típusjelzést viseli, kijelzőjük pedig mindkét esetben 15,6 hüvelykes képátlóval és LED-es háttérvilágítással bír. Az Extensa 15-ös sorozat tagjai kategóriájukon belül a legvékonyabb dizájnnal rendelkeznek: a 2,5 kilogrammos, EasyGrip dizájnnal ellátott termékek háza mindössze 25 milliméter vastag. A pofás ház belsejében többféle processzor is helyet kaphat. Az EX2509-es modellek Celeron vagy Pentium sorozatú processzorral, az EX2510-esek pedig Core i sorozatú processzorral érkezhetnek. Rendszermemóriából 4 GB-nyi áll rendelkezésre, az adatok tárolását pedig 500 GB-os mobil merevlemezre bízhatjuk. A videóvezérlő szerepét alap esetben az adott processzor IGP-je tölti be, de opcionálisan akár Nvidia GeForce 800M sorozatú videokártya is kérhető a termékekhez. Az operációs rendszer szerepét opcionális Windows 8.1-es kiadás töltheti be. A fedélzeten Gigabites Ethernet port, és 802.11 b/g/n WiFi vezérlő egyaránt jelen van.
Az Extensa 15-ös család legújabb tagjai Precision Touchpad-et kaptak, amellyel kiaknázhatóak a Windows 8 gesztusvezérlésében rejlő lehetőségek. Az érintőpad ráadásul meglehetősen pontosan és hatékonyan működik, hála a fejlesztéseknek, amelyeknek köszönhetően a fals kurzormozgások és klikkelések 94%-kal csökkentek. Billentyűzetből chiclet stílusút kapunk, amihez numerikus billentyűzet is jár. A billentyűk között 1,7 milliméternyi hely van, működésük pedig igen halk, így az újratervezett klaviatúra pontosan és kényelmesen használható.
A noteszgépek két beépített hangszórót és egy digitális MEMS mikrofont is kaptak, így azonnal használhatóak akár VoIP alapú beszélgetések lebonyolítására is. A kínálatban M-Disc támogatással ellátott optikai meghajtó is lapul – az M-Disc segítségével hatékonyan archiválhatóak fontos adataink, amelyeket így akár 1000 évig is biztonságban tudhatunk. A noteszgépek gyári akkumulátora egyetlen teljes töltéssel nagyjából hétórányi üzemidőt kínál, de extra akkumulátor is vásárolható a termékekhez, így az akkumulátoros üzemidő hatékonyan kitolható.
Az Extensa 15 sorozat két új tagja két év garanciával kerül az üzletek polcaira. A sorozat legolcsóbb tagját 98 000 forintért lehet megvásárolni, de rajta kívül egyéb modellek is szerepelnek a repertoárban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!