iPon Hírek

Extra biztonságos Kingston pendrive-ok

Dátum | 2008. 04. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Manapság adatainkra számos veszély leselkedik, így ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk őket, néha kemény erőfeszítéseket kell tennünk. A Kingston DataTraveler pendrive sorozatának legújabb tagjai segítenek adataink védelmében, ugyanis a sokat sejtető BlackBox névre hallgató újdonságok hardveres titkosítás segítségével óvják féltett dokumentumainkat. Az új sorozat tagjai számos intézet és hivatal ajánlásával kerülnek forgalomba, így minden bizonnyal hatékonyan végzik dolgukat.


A Kingston Data Traveler BlackBox egységei megfelelnek a FIPS (Federal Information Processing Standard, azaz Szövetségi Információfeldolgozási Szabvány) követelményeinek, ezáltal a meghajtók  a kanadai szövetségi hivatalok speciális adatvédelmi rendelkezéseinek is megfelelnek. A Kingston új pendrive-jai 256-bites hardveres AES (Advanced Encriptyon Standard) titkosítás segítségével próbálják megvédeni a rajtuk talált adatokat. Az új meghajtók írási sebessége 20 MB/s, míg olvasási sebességük 24 MB/s körül helyezkedik el. A Kingston BlackBox egységei a pendrive-ok esetében már megszokott, USB 2.0-ás csatolófelület segítségével kapcsolódnak a rendszerhez.

Az újdonságok titánium bevonattal ellátott rozsdamentes acél burkolattal vannak felvértezve, a pendrive-ok ezzel együtt vízállóak is. A Kingston Data Traveler BlackBox egységekre 5 év garanciát vállal a gyártó. A termékek jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban vannak forgalomban, az egységek 2, 4 és 8 GB-os kapacitással érhetőek el 165, 242 és 424 dolláros végfelhasználói áron. A különleges pendrive-ok magyarországi forgalmazásával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.29. 13:18
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!