iPon Hírek

Extra energia testmelegen

Dátum | 2009. 06. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Tervezők egy csoportja gyakorlatilag egy ötletes, hordozható mini-erőművet alkotott annak érdekében, hogy viselőjének soha többet ne kelljen attól tartania, hogy épp egy fontos hívás kellős közepén merül le mobilja.

Alapvetően egy fémes dizájnú, a Dyson Energy Bracelet névre hallgató karkötőről van itt szó, ami viselője testhőmérséklete és a külső hőmérséklet közti különbség kiaknázásával (Seedbeck-hatás) termel energiát, amit aztán a beépített akkujában tárol el.


Így aztán, ha bármilyen mobil eszközünk hirtelenjében sürgős energia-utánpótlásra szorul, semmi egyebet nem kell tennünk, mint (mikro-USB-vel) összekapcsolni azt a karkötővel, ami nyomban át is adja az addig összegyűjtött energiáit a készüléknek, hogy befejezhessük vele, amit elkezdtünk, bármi is legyen az.

És hogy mennyi energiára is lehet számítani? A tervezők mérései szerint mindössze néhány órányi viselést követően a karkötő már termel annyi áramot, amennyi egy mobiltelefonnak akár negyed óra beszélgetésre is elegendő lehet. A készülék várhatóan 2012-ben kerül majd piacra; árat illetően egyelőre még semmit nem lehet sejteni.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. v.tom
2009.06.23. 18:54
VISSZA A HIRHEZ

Ez szerintem egy igen jó ötlet. Nagyon jó lehetőségek rejlenek benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Ipadnak
2009.06.23. 18:58
Én sejteni sejtem az árát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Greathoof
2009.06.23. 19:19
"gyakorlatilag egy ötletes, hordozható mini-erőművet"
Nem inkább "egy ötletes, gyakorlatilag hordozható mini-erőművet" ?

Amúgy, nem is rossz ötlet ez a 'karkötő'.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. prohlep
2009.06.23. 22:17
Olcsóbb és talán könnyebb is lenne egy mini usb csatlakozóval egybeépített szárazelemet hordani magunkkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MaxiForm
2009.06.23. 22:52
De a szárazelem nem újratölthetőőő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sfsxnight
2009.06.24. 00:25
Ezt is a kockáknak találják ki akik nem bírják ki ha véletlen lemerül a kütyüjük az utcán, inkább hordanak egy ilyen karkötőt. Majd jó lesz kiröhögni az ilyeneket.
Hol élünk emberek!! Ez a föld!! Egypár évtizede még akkumlátoros telefon sem volt, most meg már az is halálos probléma ha lemerül a mobil!! Ilyeneket kell kitalálni, nehogy el kelljen viselni az embernek hogy egypár óra mulva visszahívjon valakit..

Javaslom a kitalálónak hogy túrázzon egy hétvégét szép tájakon otthonhagyott mobillal.

Mellesleg el kéne gondolkodni a működésén is.. Amikor nagy hőmérsékletkülönbséget ki tudná használni a cucc, akkor van rajtunk pulóver, kabát, tehát lőttek neki. Amikor meg szabadon tudna lenni a levegőn, akkor megközelítőleg testhőmérsékletű a levegő körülöttünk.. Szóval nagy különbségek nincsenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jamborka
2009.06.24. 09:58
Az olyan "kockák" miatt tudsz most gépelni van interneted, a segged alatt autó és még had ne soroljam mennyi minden van!

Igen és képzeld el ha lemerül a telefonja és elbukik egy nagyon fontos műtétet!

Vagy jobbat mondok az anyukádat viszed a kórházba mert éppen van valami baja és belehajtasz egy gödörbe az autóval, és pont akkor merül le akkor mit csinálsz? Sopánkodol mi?

Ennyit tudtok mindent lehúzni, nektek semmi nem jó!
Egy fakarika kéne nektek.....

Nem műtétet hanem üzletet akartam írni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csaber
2009.06.24. 19:24
Winyettyu."mellesleg aki nem idióta, az felteszi töltőre éjszakára a telefonját...." ezek szerint én idióta vagyok hogy nappal töltöm a telemet :blink:

jamborka: amikor a telefon kikapcsol (ezzel mutatva neked hogy ideje tölteni) egyszer fogd meg és kapcsold be és kezdj telefonálni a "veterán" K510i-mel akkor még lehet beszélni kb 6 percet és ezt minden telefonnal végre lehet ezt hajtani :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!