iPon Hírek

Extra képességeket kapnak a régebbi Nokiák

Dátum | 2013. 03. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Nokia két külön alkalmazást is közzétett az első generációs Lumiák számára, amelyek a fotózási képességek listáját fogják szélesebbre varázsolni. A duó egyik tagja a Camera Extras a másik pedig a Cinemagraph nevet fogja viselni és a Lumia 510, 610, 710, 800 és a 900 modellekre lesz feltelepíthető a Windows Phone Store-ból. Mind a kettő olyan applikáció, ami korábban csak a Windows Phone 8 mellett volt használható, így a tulajdonosokat örömmel töltheti el, hogy a Nokia továbbra sem felejtette el őket. A Camera Extras több új fényképezési módot foglal magába. A Smart Shot esetében négy teljes felbontású kép készül, és ezek közül választhatjuk ki a legjobban sikerültet, majd erről az Erase funkcióval eltüntethetjük a nemkívánatos objektumokat. Az Action Shot megnövelt zársebességet kínál, így a gyorsan mozgó témákat is elmosódástól, bemozdulástól mentesen kaphatjuk lencsevégre. A frissített panoráma és az önmagunk fotózására szolgáló funkciók pedig már nem igényelnek különösebb bemutatást.
Nem úgy, mint a Cinemagraph. Ez a technika ugyan már közel sem új, de a köztudatba csak a legújabb okostelefonokkal kezd bekerülni. Ez úgy készülhet, hogy egy kicsi videót készítünk egy rövid, de dinamikus jelenetről, majd a felvétel egy részét kiválasztjuk, ami animálódni fog, míg a többi terület fix képként viselkedik. Ezt követően egy .GIF kiterjesztésű képként kerül mentésre a Cinemagraph, aminek a lényege, hogy fotórealisztikusan ad vissza egy dinamikus cselekményt kis méretben. Az elkészült képeket megoszthatjuk több módon, Bluetooth használatával, vagy valamilyen közösségi portálon is.
Akcióban a Cinemagraph.
Az alkalmazások kettősét máris telepíthetik a fenti készülékek tulajdonosai a piactérről egyszerűen. Ha esetleg valakinek nem sikerülne a művelet, a demonstrációs videó végén némi segítséget nyújtanak ebben a finnek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. brainstorm
2013.03.27. 11:22
Van még olyan sorstárs, akinek Lumia 800 van és még mindig nem jött rá a 7.8?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. robipinker
2013.03.27. 11:23
Hát én megkaptam illetve feltettem a net kihuzogatós módszerrel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zoo8800
2013.03.27. 15:18
A cikk ebben a formában hatalmas hülyeség, mindkettő app elérhető volt már korábban is WP7-re.
A Camera Extras 2012.06.20-án jelent meg, vagyis kb. 9 hónapja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!