iPon Hírek

Extrém érintőkijelzős routert villantott a TP-Link

Dátum | 2015. 03. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A TP-Link a Touch P5 személyében egy extrém routert szabadít az útválasztók piacára. A rendhagyó formavilággal büszkélkedő újdonság könnyedén falra szerelhető, így kényelmesen kezelhetjük a tetején elhelyezett érintőkijelzőt, amely törhetetlen üvegből készült védőréteget kapott.
A Touch P5 panelének képátlója 4,3 hüvelykes. A kapacitív érintőkijelzőn keresztül hatékonyan és gyorsan testre szabhatóak a router különböző funkciói – a letisztult felhasználói kezelőfelületet olyan használni, mintha egy modern mobileszközzel lenne dolgunk. Az érintőkijelző mögött a konkurens megoldásokkal ellentétben ezúttal egy saját vezérlőchip húzódik, így a felhasználói kezelőfelület megjelenítésével kapcsolatos terheket nem a router hálózattal kapcsolatos funkcióit kezelő SoC viseli. Az érintőkijelző egy, az STMicroelectronics által készített lapkakészletet alkalmaz, a hálózati forgalom kezeléséről pedig 1 GHz-es órajelen ketyegő Broadcom SoC gondoskodik. Az innovatív router természetesen 802.11ac WiFi támogatással érkezik, és nem csak az 5 GHz-es, hanem a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül is működik. Előbbinél maximum 1300 Mbps-os, utóbbinál pedig maximum 600 Mbps-os adatátviteli sávszélesség elérésére van mód. A stabil jelről és a minél nagyobb lefedettségről három darab kétsávos antenna gondoskodik. Természetesen a Gigabites LAN portokról, illetve a Gigabites WAN portról sem kell lemondani. A P5 hátulján USB portok is vannak, amelyekkel adattárolók, illetve akár nyomtatók is csatlakozhatnak a routerhez. A médiaszerverrel és nyomtatószerverrel egyaránt ellátott router támogatja a WiFi vendéghálózatok létrehozását, de emellett sávszélesség-menedzsmentre és szülői felügyeletre is lehetőséget ad – a különböző funkciókat nem csak érintőkijelzőn keresztül, hanem a megszokott webes felhasználói kezelőfelületen keresztül is elérhetjük.
A WPS támogatással is ellátott router háromféle üzemmódban használható, így az útválasztó mód mellett jelismétlőként és hozzáférési pontként is szolgálatba állítható. A TP-Link Touch P5 várható végfelhasználói árával és várható megjelenésének időpontjával kapcsolatban egyelőre nincs információ, de a termék tulajdonságait elnézve azt már most biztosan állíthatjuk, hogy nem lesz olcsó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Kajafun
2015.03.05. 17:54
Szép, de nem kell, nem megy rá az OpenWRT!
Viccet félretéve, feleslegesnek tartom a kijelzőt rá, az én N750-em kb egy éve be van állítva és azóta se kellett hozzá nyúlnom!
Pedig megy róla 4db PC és egy rakat okosteló!
Pesze lehet hogy tévedek, lehet valakinek kell egy ilyen kb 100k-ért hogy villogjon vele!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. IcolumboI
2015.03.05. 17:57
ÍÍÍÍÍÍÍÍ, hogy ezen milyen gyorsan meg lehet majd látni a port DD ...és persze a képernyőn az ujjlenyomatot Egy router sztem akkor működik tökéletesen, ha azt sem tudjuk hol van Nem kell ide érintő kijelző
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tarkatehen Kajaf...
2015.03.05. 18:19
Vagy rámegy csak nem fogja tudni vezérelni az érintőkijelzőt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. predike07
2015.03.05. 18:54
Ennek aztán nagyon sok értelme van.Lassan már a wc papiron is kijelző lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ncc1701
2015.03.05. 21:10
Maradok a mikrotiknál, ha router kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Mano692
2015.03.05. 21:38
Értelmetlen marhaság. Egyáltalán minek egy routernek dizájn, amikor mindaddig senkit nem érdekel, hogy hol van, amíg nincs vele probléma. A TP-Link-emet 100 naponta újraindítom, csak a béke kedvéért és további beavatkozást nem igényel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. chris-v
2015.03.06. 11:53
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem teljesen el van dugva a router és nem is szeretném, hogy velem szembe a falon legyen. Mert így képen tök jó, hogy van kijelző, de azért amikor lóg ki belőle 5 utp kábel, 1 usb külső winyó, 1 usb nyomtató és a tápkábel, akkor azért nem olyan dizájnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Smith166
2015.03.06. 12:32
Mit kell egy routeren állandóan nyomkodni? Ha kellene is, milliószor egyszerűbb a web felületen megnézni amit kell. Ki fog ott állni a router előtt és egy picsányi érintőképernyőn konfigolgatni???
Aki ezt kitalálta, azonnal ki kellene rúgni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Samanoske
2015.03.06. 15:27
Dehogy kéne,jó ötlet,nem kell a gépet benyomni ha kell valamit állítani vagy akinek nincs pc-je egyáltalán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun Saman...
2015.03.09. 08:20
Ha nincs PC-je, akkor van telója, amin szintén be tudja állítani!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!