iPon Hírek

Extrém memóriahűtő kifejezetten hardcore tuningosoknak

Dátum | 2013. 05. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az EK Water Blocks neve a folyadékhűtő rendszerek piacáról már sokaknak ismerős lehet, ott ugyanis rengeteg minőségi folyadékhűtő blokkal képviselteti magát a gyártó. Az EKWB ezúttal nem folyadékhűtő blokkal, hanem egy speciális, kifejezetten extrém tuningosoknak szánt megoldással rukkolt elő.
EK-SF3D Triple Point EVO
EK-SF3D Triple Point EVO - A csomag.
Az EK-SF3D Triple Point EVO egy extrém memóriahűtő megoldás, amelynek tetején egy kis "medence" látható: itt folyékony nitrogén kaphat helyet, ami rendkívül hatékonyan hűti a szénnétuningolt memóriamodulokat is. A termék a neves finn tuningmester, Petri "SF3D" Korhoen közreműködésével készült el, így garantáltan alapos, minden részletre kiterjedő tervezés eredménye. Az extrém memóriahűtő alapja egy nagytisztaságú, úgynevezett elektrolitikus osztályú réztömb, ami nikkelborítást kapott. A tömb elég nagy tömeggel rendelkezik ahhoz, hogy a hőmérsékletingadozást hatékonyan kiegyenlíthesse, azaz hatékony hőátadást biztosítson. A felső rész magas minőségű POM Acetálból készült, ami gyenge hővezető képessége miatt magakadályozza, hogy páralecsapódás alakuljon ki a medence falán. Utóbbi jó hír, ugyanis a páralecsapódás az extrém hűtéssel dolgozó tuningmesterek egyik legnagyobb ellensége, amivel szemben folyamatosan harcolni kell.
EK-SF3D Triple Point EVO
EK-SF3D Triple Point EVO - A párologtató tartály
A párologtató hűtőtömb mellett a csomagban két darab EK-SF3D típusú Triple point Module Adapter Heatsink is található. Ezek a kiegészítők biztosítják a kapcsolatot a folyékony nitrogénnel feltöltött hűtőtömb és a memóriamodulok memóriachipjei között. Az adaptereket magas minőségű alumíniumból készítették, méghozzá CNC megmunkálással. Az alumíniumlapok fekete anodizált felülettel rendelkeznek, ami elegáns megjelenést kölcsönöz nekik. Annak érdekében, hogy a hűtőtömb rézből készített talpazata és az adapterek között a lehető legjobb hatásfok mellett történjen a hőátadás, a csomag még másfél grammnyi Gelid GC-Extreme pasztát is tartalmaz.
EK-SF3D Triple Point EVO
EK-SF3D Triple Point EVO - Akcióra készen
A folyékony nitrogénnel és szárazjéggel egyaránt használható memóriahűtő csomag az EKWB webshopjában már elérhető. A szett ajánlott végfelhasználói ára 74,95 euró. Ha további két memóriamodul adapterre is szükségünk van, akkor azokért 24,95 eurót kell letennünk az asztalra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. ejcy
2013.05.16. 17:17
egy kis vattát beletömve, fölöntve vizzel remek kis babcsiráztató
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. aAron_
2013.05.16. 17:50
ejcy: ezen jót nevettem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. spdrfx
2013.05.16. 17:55
"cnc megmunkalassal" uristen. mi nem keszul manapsag azzal? procihutok lamellaitol a szamitogep hazig..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. uristen
2013.05.16. 18:02
De ha instant kávét iszol sem kell mikrohullámú.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. I.Jozsef83
2013.05.16. 18:43
uristen

a kávét, teát melegentartó nem USB-s készülék , hanem már natív

No ennek sem sok értelmét látom ... kíváncsi volnék mennyi fogy el 1 év alatt

3D nyomtatás ??? A működő gépfegyver sem volt semmi - le is szedették / töröltek minden adatot jutyubról . Ez ahhoz csak fingszag lazán mehetne 3D nyomtatással és nincs csavarozgatás/illesztgetés sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kray
2013.05.16. 20:37
Azért attól a Gelid pasztától nem lennék elájulva. Nehezen kenhető és hőmérsékelet átadásban sem jeleskedik annyira, mint pl. egy MX4.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. spdrfx
2013.05.16. 20:53
ha mar felhoztad ezt a hutes temat en azt nem ertem miert nem adnak ki valami amalgam szeru pasztat (tudom hogy van, csak megeszi az aluminiumot es osszegyogyul mindennel) ami nem csinal olyanokat mint a zarojelben irtak, illetve konnyen kenhato es nem szilardul meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. princeps
2013.05.17. 08:56
Gratulálok megint fasza reklám szöveget találtak ki a gyártók, mi köve van egymáshoz a tuningolt memóriáknak és a HC játékosoknak....?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lajcsi1975
2013.05.17. 14:28
Szerintem van köze egymáshoz , de itt inkább az a lényeg hogy a cikkben nem szerepel hogy ezzel a hardcore játékosokat vették volna célba, de ha csak elsiklottam felette akkor ha megtennéd hogy beidézed.

Azt gondolom hogy ezzel a stabil üzemszerű hűtés kivitelezhetetlen, ez inkább a rekord felállításokról szól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2013.05.17. 16:18
lajcsi1975: Egy ekkora darab vas a memóriákon hosszútávon is megenged némi tuningot. Bár a ventilátoros megoldások arra sokkal jobbak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sanyix
2013.05.17. 16:28
a harkór játékosok APU-t használnak? Mert azokat leszámítva tökéletesen értelmetlen a memóriát tuningolni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!