iPon Hírek

Extrém számítógépházak a DeepCool standján

Dátum | 2014. 06. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A többi gyártóhoz hasonlóan a DeepCool is bemutatott néhány olyan terméket, amelyekkel korábban már találkozhattunk, igaz, a standon szép számmal voltak újdonságok is. Ilyen újdonságok a steampunk stílusban készített Steam Castle számítógépházak, amelyek többféle színben is bemutatkoztak. A microATX formátumú alaplapokat fogadó kuckókat feketében, sárgában, fehérben, illetve pink kivitelben lehetett megtekinteni.
A házak tetején elhelyezett ventilátorok változtatható LED-es világítást kaptak, sőt, még fordulatszám-szabályzó is jár hozzájuk. A hátoldalon egy 120 milliméteres átmérőjű rendszerhűtő ventilátor lapult, de ezen kívül további három légkeverő is elfér a házban – köztük lehet egy 200 milliméteres átmérőjű előlapi példány is. A ház tetején igény szerint 240 milliméteres hőleadó radiátor elszállásolására is van mód.
Belül az alaplap egy horizontális tálcán kapott helyet, így viszonylag magas processzorhűtők alkalmazása sem jelenthet problémát, sőt, a ház belsejében hosszabb videokártyák is elférnek. A meghajtókat három 3,5 hüvelykes, illetve két 2,5 hüvelykes öböl fogadja, plusz optikai meghajtó számára is van hely.
A Steam Castle számítógépházak fejlesztése még jelenleg is zajlik, így a termékek várható végfelhasználói árával, illetve várható megjelenésükkel kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. A tervek szerint 75-80 angol fontra szeretnék belőni az ajánlott végfelhasználói árat, az újdonságok pedig egyebek mellett az Overclockers UK kínálatában is feltűnnek a nem is oly távoli jövőben.
A tervezők a tetőlap végleges kialakításán is dolgoznak még egy keveset. A standon két prototípust is meg lehetett tekinteni: az egyik fényes felülettel rendelkezett, a másik matt, gumírozott borítással volt felszerelve. A vállalat szakemberek kíváncsiak voltak, melyik modellt hogyan fogadják a látogatók. Az még nem dőlt el, hogy melyik megoldás lesz a befutó – az is lehet, hogy mindkettőt alkalmazzák majd.
Az új számítógépházak mellett néhány kompakt folyadékhűtő szettet is szemügyre lehetett venni. A Maelstrom sorozatú megoldások 120 milliméteres, illetve 240 milliméteres hőleadó radiátorral érkeztek, különlegességük pedig az, hogy fekete kivitelük ellenére a ventilátor(ok) forgórésze, illetve lapátjai szép piros színben pompáznak. A 120 milliméteres modell persze fekete ventilátorral is elérhető lesz. Különlegesség, hogy mindegyik szett kap pulzáló LED-es világítást. Az egyelőre nem tudható, hogy a Maelstrom sorozat tagjai pontosan mikor jelennek meg kereskedelmi forgalomban, sőt, az is rejtély, mennyibe kerülnek majd.
A sorból a processzorhűtők sem hiányoztak, amelyek közül talán az Assassin II-es modell tűnt a legérdekesebbnek. A hatalmas processzorhűtő kinézete ismerős lehet, de ez nem is véletlen, hiszen a DeepCool OEM-ként is tevékenykedik, így például az Alpenfohn számára is készít különböző termékeket. Az biztos, hogy az Assassin II tekintélyes hőleadó felületet kínál, így akár komolyabb tuning alkalmával is remekül lehűtheti az adott forrófejű processzort.
A kiállítás alkalmával néhány tápegység is feltűnt. A választék elég széles volt, kezdve a 80 Plus minősítés nélküli 400 wattos DN400-as modelltől egészen a DQ1250-ig, amely moduláris kábelezésével, 80 Plus Platinum minősítésével és 1250 wattos teljesítményével komoly érdeklődésre számíthatott. Persze az EVGA standján ennél jóval komolyabb tápegységeket is láthattak az érdeklődők, maximalistáknak érdemes arrafelé is elnézni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. codex
2014.06.07. 11:27
Látom egyre inkább divat ezek a jellegtelen, ufo-hitech kocka házak mini itx lapokkal. Érdekes irányba állt a PC-s vonal. Nekem mondjuk rohadtul nem jön be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. vivanto
2014.06.07. 11:57
Ez gyakorlatilag egy bitfenix prodigy/phenom csak nem lehet mATX belsővel kapni, de legalább ronda.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Joke77
2014.06.07. 12:34
Azért azt a házat megnézném ATX méretben,feketén elég mutatós lenne és hát a proci hűtő sem lehet rossz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kiskoller
2014.06.07. 13:38
Én egy olyan házat néznék meg szívesen, amely beépített radiátorral rendelkezik, akár az egész oldallap lehetne egy hatalmas radiátor, beépített tartállyal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. vorosokt
2014.06.07. 14:18
különlegességük pedig az, hogy fekete kivitelük ellenére a ventilátor(ok) forgórésze, illetve lapátjai szép piros színben pompáznak. A 120 milliméteres modell persze fekete ventilátorral is elérhető lesz. Különlegesség, hogy mindegyik szett kap pulzáló LED-es világítást.

EZAZZ. mindig arra vágytam hogy ilyen legyen egy hűtő...
ez minden amivel elő tudtak jönni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. CyberPunk6...
2014.06.07. 14:48
Ha lenne időm, pénzem és kedvem ilyen egyedi házakat csinálni, akkor tutira valami használhatót alkotnék, nem ilyeneket.

Ezek tisztíthatatlanok, nulla zajszigetelés, és a ledek csak addig mókásak, ameddig megmutatod valakinek, utána inkább idegesítőek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. weri
2014.06.07. 14:57
Azert mert megszoktuk a szogletest meg ez nem rossz Szerintem jo az otlet, de nem teljesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. CyberPunk6... weri
2014.06.07. 15:25
A szögleteset nem azért szeretjük mert megszoktuk, hanem mert praktikus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kiskoller
2014.06.07. 20:25
"Ezek tisztíthatatlanok, nulla zajszigetelés, és a ledek csak addig mókásak, ameddig megmutatod valakinek, utána inkább idegesítőek."

Ne is mondd a ledeket, a monstani házam két ventije piros ledes, annyira az agyamra mentek, hogy az egyiket lecseréltem, a másikat meg nem dugom be az alaplapba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. BlackZodia...
2014.06.07. 21:28
Fasza kis gáztűzhely
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY Black...
2014.06.08. 14:04
Még annak is rossz lenne! Nézd meg hogy áll a teteje, leesne róla a pörköltes lábas!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sleepingdr...
2014.06.09. 16:00
Steampunk, "zongoralakk" műanyagból? Really?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!