iPon Hírek

Eye-Fi Pro 4GB: új SDHC kártya ad-hoc WiFi-vel

Dátum | 2009. 06. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Eye-Fi-ről, ami WiFi támogatással ellátott SD kártyák gyártásával foglalkozik, elég régen hallhattunk utoljára. A gyártó most elkészült legfrissebb termékével, amely az Eye-Fi Pro 4GB-os típusjelzést viseli, és az előző modellekhez képest számos hasznos újítást kínál a felhasználóknak.

A friss, SDHC szabványra épülő modellbe bekerült az ad-hoc WiFi támogatás, valamint mostantól az automatikus vezeték nélküli fájlátvitel mellett a szelektív fájlátvitel is elérhető, így a felhasználó kiválaszthatja, hogy melyik képet vagy videót kívánja átküldeni WiFi-n keresztül a számítógépre vagy akár közvetlenül a 25 támogatott fotó- és videó megosztó weblapok valamelyikére. Az új kártya tehát már nem csak a fényképeket, de a videókat is képes WiFi-n keresztül továbbítani. A szelektív módnak köszönhetően egyébként egy régi problémát orvosolt a gyártó: a korábbi modellek automatikusan elküldtek minden elkészített képet a WiFi kapcsolaton keresztül. Jó hír, hogy az új eljárás - azaz a szelektív fájlátvitel - a már meglévő Eye-Fi kártyák esetében is elérhető lesz a felhasználók számára, ehhez csak a kártyához mellékelt kliens szoftvert kell frissíteni. A kártyán természetesen a WiFi-n elküldött fényképek és videók továbbra is megmaradnak, amíg azokat nem töröljük.

Az Eye-Fi Pro 4GB már a RAW, azaz nyers fényképek továbbítására is képes, így a kártya a profi fotósok figyelmét is felkeltheti. Az ad-hoc támogatás jóvoltából a számítógép és az Eye-Fi kártya között közvetlen peer-to-peer adatátvitelre is van lehetőség, de könnyedén csatlakozhatunk bármilyen nyitott WiFi hotspothoz is. A 4 GB-os adattároló kapacitással és ad-hoc WiFi támogatással ellátott Eye-Fi Pro 4GB-os modell mostantól elérhető kereskedelmi forgalomban is, az újdonság ára 149 dollár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. sYs
2009.06.10. 23:23
Hát ne csinálj képeket a wc-ben...;-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!