iPon Hírek

Ez vár ránk ma este

Dátum | 2009. 10. 13.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Kedden a nagy technológiai vállalatok közül elsőként az Intel publikálja harmadik negyedéves vállalati profitját, amely elemzői vélemények szerint meg fogja haladni a második negyedéves eredményt. A várakozások 9,02 milliárd dolláros bevételről és 27 centes egy részvényre jutó eredményről szólnak. A második negyedéves bevétel 8 milliárd dollár volt, ami részvényenként 7 centes veszteséget jelentett, az akkor várt 8 centes eredménnyel szemben.

Az Intel jelenlegi pozíciói azonban kedvezőek. A processzorgyártó nemrégiben felvásárolta a Wind River Systems Inc. szoftvercéget, amely lehetőséget kínál a rohamléptekben bővülő okostelefonpiacra történő belépésre. Ráadásul a processzoróriás az EETimes felmérése alapján 10,5 milliárd dollárnyi likvid eszközzel rendelkezik, ami lehetővé teszi számára, hogy beszálljon a technológiai szektorban élénkülő vállalatfelvásárlási hullámba.

Ami a Johnson & Johnsont illeti, az elemzők az egészségügyi óriás esetében az eredmény kisebb visszaesésére számítanak. A második negyedéves 15,92 milliárd dolláros vállalati profittal és 1,17 dolláros egy részvényre jutó eredménnyel szemben a várakozások szerint a harmadik negyedéves profit 15,16 milliárd dollárra csökkenhet, ami részvényenként 1,13 dolláros profitot jelentene.

A Johnson & Johnson várható eredményvisszaesését az elemzők a vállalat Risperal és Topamax nevű gyógyszereit oltalmazó szabadalmának megszűnésével magyarázzák. Előbbi egy antipszichotikum, utóbbi pedig egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bitlisz
2009.10.13. 15:40
VISSZA A HIRHEZ

Minek ez a cím???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!