iPon Hírek

Ezek lesznek az iPad 2 legfőbb újításai?

Dátum | 2010. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Apple műhelyében már készül a következő generációs iPad, amelyről néhány nappal ezelőtt már megjelent egy-két pletyka. A friss tábla PC a legfrissebb hírek szerint ötféle újítással érkezik, amelyek  a következőek: videotelefonálás funkció, jobb mobilitás, USB port, új kijelző technológia és háromtengelyes giroszkóp.

A mától hazánkban is kapható első generációs modell.Az öt fő újítás közül az első, a negyedik és az ötödik egyértelműnek mondható. Az Apple az iPhone 4 esetében is használja a különleges giroszkópot, valamint annál a készüléknél nagyfelbontású, pontosabban nagy képpont sűrűséggel rendelkező kijelző is jelen van, így ezeket az iPad 2 valószínűleg örökli majd. Ez utóbbi már nem meglepetés, ugyanis már korábbi hírünkben is esett róla szó, hogy az iPad 1024 x 768 pixeles natív felbontást kínáló kijelzője az iPhone 4 Retina kijelzője mellé téve kissé korszerűtlennek tűnik, így ezen a téren a következő generációs változatnál szinte biztos, hogy lesz előrelépés. Úgy tűnik, valóban lesz.

Az USB portnak köszönhetően a készüléket sokkal rugalmasabban használhatjuk majd: a jelenlegi modell esetében például 29 dollárért egy külön adaptert kell vásárolnunk, ha a készülékhez USB-s fényképezőgépet szeretnénk csatlakoztatni, de erre a következő generációs modellnél úgy látszik, már nem lesz szükség. A mobilitás kérdése egyértelműen annyit jelenthet, hogy az iPad 2 esetében egyetlen akkumulátortöltéssel tovább használhatjuk majd a rendszert. Ezzel együtt az sem lenne meglepő,ha az Apple a második generációs iPad esetében dizájnbeli változtatásokat is eszközölne, mondjuk karcsúbbá és könnyebbé varázsolná a terméket, amely jelenleg egy kissé nehéznek tűnik a maga 700 gramm körüli súlyával.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Szedah
2010.11.30. 19:16
Csak éppen egy komoly gond van ezekkel. Bluetoothon keresztül nem lehetett megosztani az internetet az iPaddel (iPhoneról, tethering), sőt nem is látták egymást, vagyis a bluetooth kb. csak a headsethez alkalmas. Kíváncsi vagyok, hogy az USB-n keresztül már lehetőség lesz erre, vagy sem. Szerintem nem, akkor meg semmit nem ér az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Jhonny06
2010.11.30. 19:53
Az USB-t nem tartom valószínűnek, az Apple mindig is a saját csatlakozóját használta, pedig már évek óta megosztja a közvéleményt. Nem hiszem, hogy ez most fog megváltozni, de így legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gebana
2010.11.30. 22:45
azért az áraba biztos belekalkulálják a 29 dollárt. vagy legalább 28-at, mert nem kell külön csomagolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gyotam
2010.12.01. 07:13
Eddig mért nem írtak az alma gyülölők?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. maláj
2010.12.01. 08:57
úgyis kihagynak belőle dolgokat mert akkor mi kerülne a 3. szériába ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. straw
2010.12.01. 10:31
@maláj: a 3-as ban majd erősebb SOC lesz, bár ha "retina displayt" kap a következő iPad akkor az indokolná az erősebb vasat szerintem, mert simán kevés lesz hozzá az A4 vagy hummingbird, ki hogy hívja. De majd kiderül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!