iPon Hírek

Ezentúl saját SoC chipeket fejleszthet az LG

Dátum | 2011. 04. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az LG Electonics a nem is oly távoli jövőben stratégiát vált és ahelyett, hogy harmadik félre támaszkodva szerezné be a termékeihez szükséges SoC chipeket, inkább házon belül fejleszti ki őket, ami nagyfokú szabadságot ad a gyártó számára.

A vállalat már meg is tette az első lépést: az LG Electronics nemrégiben licenceket vásárolt az ARM-től, így hozzáférhet az ARM jelenlegi és következő generációs Cortex-A sorozatú processzoraihoz, valamint a Mali GPU család tagjaihoz is. Azáltal, hogy az ARM IP rendelkezésre áll, az LG új szintre léphet és házilag fejlesztheti ki a termékeihez szükséges SoC egységeket, legyen szó digitális televíziókhoz, set-top-box (STB) készülékekhez, mobiltelefonokhoz, vagy akár tábla konfigurációkhoz szükséges SoC megoldásokról. Ezzel a lépéssel egyúttal a gyártó kevésbé függ majd a nagy SoC készítő vállalatoktól.


Az LG hivatalos sajtóközleménye szerint a dél-koreai vállalat tervei között szerepel olyan SoC egységek készítése, amelyek az ARM Cortex-A9-es sorozatú processzormagjaira és Mali sorozatú GPU-ra épülnek, de a távlati tervek között szerepel a Cortex-A15-ös processzormagok, valamint a Mali-T604-es GPU alkalmazása is.

A gyártó szándékai már ismertek, de azzal kapcsolatban, hogy az első házon belül készült SoC egységek mikor debütálhatnak, sajnos egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. somakb
2011.04.27. 11:11
... és a samsunggal gyártatná mint az Apple..., vicces lenne, a konkurrenciával gyártatni, mert hogy neki van félvezetőgyártó gépsora
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!