iPon Hírek

Ezért akadozott az internetszolgáltatás

Dátum | 2010. 05. 11.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Napi Gazdaság keddi számának cikke Szakembereik a hibát kijavították, és a szolgáltatások 18 óra után mindenhol zavartalanul működtek - tudtuk meg a T-Home kommunikációs osztályától.

Legutóbb december elején volt fennakadás a mobiltelefon-szolgáltatásban.

Akkor a zavart egy éjszakai, előre tervezett munka során keletkezett váratlan szoftverprobléma okozta.

A szolgáltatóknak érdekükben áll a hiba mielőbbi elhárítása, részben azért, mert ezáltal garantálható a biztos üzletmenet és a bevétel, de emellett a kötbér (és nem kártérítés)-fizetés is gyorsaságra sarkallja a cégeket.

A mobiltelefon-társaságoknál ugyanis komoly rendelkezésre állási kritériumok vannak érvényben: az általános szerződési feltételek szerint évi négy óra teljes körű hálózatszünetelés "engedélyezhető", ezt követően kötbérfizetési igénnyel léphet fel az ügyfél, aminek mértékét a megelőző hathavi költés alapján számolják ki. (A vezetékes szolgáltatók esetében évi 72 óráig szünetelhet műszaki okokból kötbérmentesen a szolgáltatás.) A decemberi eset után a szolgáltatás kiesése miatt kötbérfizetési kötelezettség nem állt fenn, de az ügyfeleket ért kényelmetlenség miatt a cég előfizetőnként 10, hálózaton belül lebeszélhető percet biztosít díjmentesen.

Most ilyen gesztusról nincs tudomásunk. Olyanról sem tudunk, hogy mobiltelefon-szolgáltató működésében keletkezett volna évi négy órát meghaladó teljes körű hálózati szünet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. gab78
2010.05.11. 13:37
18 óra után mindenhol zavartalanul működtek? Ezért nem volt még reggel sem netem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. YuGabe
2010.05.11. 14:25
A cikk címe: "Ezért akadozott az internetszolgáltatás".
És mégis hol van a cikkben, hogy MIÉRT? A napi egy SZAR, bocsánat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Destroy666
2010.05.11. 14:41
Csak egy kérdés: Aki ADSL-t használ az azért használja, mert nincs más lehetősége (más kábeles szolgáltató), vagy szeret vele szenvedni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. palotai201...
2010.05.11. 20:30
Siófokon nem akadozott, hanem nem volt, hajnal 6 óráig. Délutántól befellegzett, nem tudtam lényeges dolgokat továbbítani, ezért éjjel felkeltem, hátha akkor müxik a nett. Tévedtem. Hajnal 6 kor állt helyre a béke. Közben este 7 felé felhívtam a 1412-öt, ahol azt a választ kaptam, hogy elromlott a modemem. Ha 1x tudják a központban, hogy gáz van a vonallal, miért mondja azt, hogy a modemem bedöglött? Miért nem kapok egyenes választ? Sokkal megnyugtatóbb lett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. palotai201...
2010.05.11. 20:31
Megjegyzem, elég gyakran előfordul a kimaradás, és majdnem mindig hétvégén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!