iPon Hírek

Ezrek váltottak digitális tévére

Dátum | 2009. 10. 04.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Mintegy ötezerrel csökkent a tévé-előfizetéssel rendelkező háztartások száma augusztusban - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A hónap végén így a hatósági jelentésben szereplő szolgáltatók ügyfeleinek száma 2,451 millió volt. Hatezerrel bővült ugyanakkor a digitális szolgáltatásra (digitális kábelre, műholdra, iptv-re) előfizető háztartások száma. Augusztus végén az összes hazai háztartás több mint 25 százalékában, míg az előfizetéssel rendelkező háztartások 43,5 százalékában televízióztak digitálisan, az adatközlő szolgáltatók összesen 1,067 millió digitális előfizetést tartottak nyilván. Ezeken belül tízezerrel, 337 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy iptv-re előfizetők száma, míg a műholdas szolgáltatást igénybe vevőké négyezerrel, 730 ezerre csökkent.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. asimov007
2009.10.04. 23:30
VISSZA A HIRHEZ

Majd azt is lemondják az emberek. Nagyjából semmi köze a HD-hez itthon. Kockagyár és SD anyag sugárzása folyik. A műsorok színvonaláról már szót sem érdemes ejteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. alien24
2009.10.05. 08:13
jah ez a digitalis tv erosen megteveszto nev, aki nem nez utana siman azt gondolja hd -t kap. pedig nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mateo130
2009.10.05. 08:45
nincs baj a digitális tévével, de sajnos a magyar csatornák tartalmi minősége nem váltzoik ettől!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kange
2009.10.05. 08:49
Sztem egyértelműnek kell, hogy legyen, hogy semmi köze a HD-hez. És nem csak itthon, máshol sem! Az viszont igaz, hogy a digitális rendszer alkalmas a nagy felbontású jelek közvetítésére is. (Pl. Eurosport az olimpiát HD-ben nyomta)

Azonban sem minőségben, sem a 16:9-ben nem megyünk a nyugat után, ami kicsit azért már zavaró. Még sok helyen a "digitális TV" jellege is megsemmisül azzal, hogy a "digitális egységet" SCART-val kell összekötni a TFT TV-vel. Így ugye jön a digitális jel, átmegy egy D/A konverteren a SCART miatt, majd be a TV-be, ott egy A/D konverter a TV jellege miatt. Teljesen felesleges kétszeri konvertálás, ami még az amúgy sem tökéletes képet "rombolja".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!