iPon Hírek

F1 2011 infómorzsák

Dátum | 2010. 11. 08.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Codemasters Formula 1 szériájának legújabb darabja az igazi versenyzők időeredményeit állítja majd elétek, így kipróbálhatjátok magatokat a legjobbak ellen. Ez természetesen azért még nem elég a sikerhez, ezt a CodeM is tudja.

"Biztosak lehettek benne, hogy a következő részben nem csak pár új pályát és néhány új versenyzőt kaptok majd azzal, hogy ez a 2011-es verzió." - magyarázta Rod Cousens (vezérigazgató). "Sokat adunk a játék dizájnjához és a jövőben ez csak tovább eszkalálódik. A játékosok valóban úgy érezhetik magukat, mint egy igazi pilóta. Stratégiailag meg kell tervezniük a bokszkiállásokat, hogy mennyi benzint vegyenek magukhoz és milyen gumit rakjanak fel." Igaz az idei F1-ben már nincs tankolás, szerintünk nem baj, hogy benne hagyták a játékba, így sokkal izgalmasabb.

F1 2010
Az F1 2011 egészen addig elmegy a szimulációval, hogy valós időben telemetriai adatokat kell gyűjtenetek, hogy tovább finomíthassák a kocsi beállításait. Már a 2010-es játék is azt tűzte ki célul, hogy a pilóta feladatait minél élethűbben szimulálja, utódja csak tovább finomít ezen. A recept már egyszer sikert hozott, mind a kritikusok, mind a játékosok melegen fogadták az előző részt.

Nem kis feladat a Codemasters Birmingham stúdiójának, hogy minden évben kihozzon egy újabb játékot, eddig jól vették az akadályokat, reméljük a 2011-ben is sikerül minőségi munkát letenniük. "A GRID-et és a DiRT-öt nem annualizáljuk, azokból 2 évente hozunk ki újat." - mondta el Cousens. Így a stúdión belül több csapatot kell alkotniuk és az egyes játékok munkálatainak egy része párhuzamosan folyik. Így megy ez a FIFA esetében is, a két játék közötti rövid idő miatt vannak átfedések. 6 hónap alatt nem lehet minőségi (AAA) játékot feljeszteni.

F1 2010 tesztünkhöz katt ide.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. Zsohi
2010.11.08. 22:04
Inkabb az EA adna ki egy F1 Challenge HD-t ami nem szebb es online lagg mentes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Zsohi
2010.11.08. 22:05
-nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. szabtam
2010.11.08. 22:16
egyelőre talán a 2010-et kéne befoltozni rendesen...
én még nem raktam fel a patch-et, (még ma este fogom), de többen telepítették már újra a játékot a patch után...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. CyberPunk6...
2010.11.08. 23:04
Miért rakták újra? A patch sok mindent javít, sajnos így is marad rengeteg hiba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. LavX
2010.11.08. 23:25
Még mindig nagyon bugos. Sajnos sok olyan bugot nem javítottak, ami elsők között került ki a fórumra és úgy látszik azzal nem is nagyon foglalkoztak.
Legnagyobb negatívum, hogy nincs SC!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. szabtam
2010.11.08. 23:50
azért rakták újra, mert vagy tovább esett az fps, vagy el kezdett fagyni. és a legkülönfélébb bugok még...

esőben a tócsák eltűnését már vissza lehet hozni.

a fagyás oka szerintem driver probléma: a dx11 (van, akinek ugye csak 10) aktivizálódásával jöhetett elő. én ezzel a dirt2-ben, (ami ugyanezt a motort használja), jó ideje küzdök. minden második driver frissítésnél a load /save-kor sokszor kifagy a játék. ha visszateszem dx11-ből dx9-be vagy előző driver-t visszapakolom, a jelenség megszűnik. garantáltan nem instabilitási probléma. (de mire erre rájöttem, nem győztem lejjebb vinni az órajeleket)

és gyanítom, hogy zömében a patch utáni fagyásoknál ugyanez a probléma. csak ez úgy derülhetett volna ki mérhetően, ha mindenki, akinek ilyen problémája volt, végigjárta volna azt az utat, amit én is. nem idegbeteg módon reinstall....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Gatee
2010.11.09. 00:30
"Stratégiailag meg kell tervezniük a bokszkiállásokat, hogy mennyi benzint vegyenek magukhoz és milyen gumit rakjanak fel." Igaz az idei F1-ben már nincs tankolás, szerintünk nem baj, hogy benne hagyták a játékba, így sokkal izgalmasabb." Nagyon jó ötlet. Reménykedtem, hogy már a 2010-be is bekerül de így is elég sokmindennel elúsztak de most örülök, hogy mégis lesz attól függetlenül, hogy a valós szabályok nem hozzák vissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kgb00
2010.11.09. 00:38
úgy lenne az igazi ha nem kiadnának évente újat, hanem lenne egy állandó amit frissitenek mint a CS-t a steamen. Lenne egy állandó verzió csere legyen az motor vagy adatok terén, de gyorsabban haladna a dolog mint minden éven, fél éves kieséssel kiadni egyet.
ez lenne az állati.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kgb00
2010.11.09. 00:40
persze akkor kellene vmi a kiadások ellen, azt meg vhogy online beszednék, hogy ha akarsz frissitett adatokkal és egyébbel újítással játszani fizess.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pal07
2010.11.09. 02:37
Én csak annyit akarok hogy legyen ki/be kapcsolható safty car és reálisabb gumi csere a boxban mert ez elég béna. De még jobban várom a Gridet de az majd 2012-be jön és remélem király lesz mint 1. rész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gery84
2010.11.09. 09:17
Jaaa akkor nekem azért fagy le áladóan!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gebana
2010.11.09. 09:39
Gatee: nézd úgy, hogy ez eddig kimaradt, ha így akartál játszani mostmár tudod majd. a következőben majd másképpen lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6...
2010.11.09. 09:52
Nekem dx 11-es kártyám semmi bajom sincs az új patchel, nekem a tócsaeltűnés sem jelentkezett, ha esik, akkor esik, látszik a pályán is...

Nekem összesen az lett a problémám, ha a "post process" beállítást ultrára teszem, akkor becsíkozódik a kép, pedig menne különben ultra beállításon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. subaruwrc
2010.11.09. 12:10
először inkább csinálnák azt meg hogy ne baszódjon el hetente kétszer a mentett játékom sima kilépés után, aztán jöhetnének az újítások ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Heroes27
2010.11.09. 13:36
Nekem nem fagy semmi, de azt simán ki lehetne javítani, hogy ha ott vagyok versenyben a másik mögött, nekem ne satufékezzen már minden kanyarban, azt ha nekimegyek, akkor én kapok penaltyt. a másik, hogy van az, hogy trulli időmérőn megy egy 1'34-es időt, míg a pole 1'29, és futamon keményen rajtol és mittomén feljön a 4. helyre, és onnan jobb köröket megy a 20. körben, mint én friss szettel a RB-vel? Azé az vicc. Jah meg a felesleges defekteket is ki lehetne venni belőle, mert van amikor 20 körig kint vagyok a keményen, semmi baja, máskor meg 7 kör után defekt, pedig ugyanúgy megyek. Most én kapom mindig a sz@e szettet? Meg hát a boxkiállás az von egy misét maga után az biztos.... sokkal korábban bejövök a boxba, mint az utánnamlévő, erre meg kell várnom, míg elengedik. Meg a defektes gumit is úgy veszik le, mint ha ebéd utáni pihenőről jöttek volna a szerelők, de még a nyalókás ember is úgy néz ki oldalra, mintha mindenki k.rvára ráérne jézusoom lenne mit javítani.Egyébként azt is meg lehetne csinálni, hogy például a rajtrácson lévő szerelők, amikor kint vagyunk, vele együtt a felvezető-kör, de persze ezeket úgy ki lehetne enterezni, mint a mostaniakat. Akkor a box szerintem a mostani nagyon sirány. Ott van pár emberke azt ennyi. A következőben simán lehetne úgy megcsinálni, hogy rendesen lógnak a vezetékek, azaz élet van a boxban, és nem 3 ember áll az autó körül. Meg a rádiós is beszélhetne többet, a jelenlegi állás stb... mert azt hogy ki vezeti a futamot, meg h optimális a fék meg a kerék, azt énis tudom az osd-ről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szabtam
2010.11.09. 14:03
fagyásokhoz kieg:

amit írtam, az csak a load/save közbeni fagyásokra érvényes. és feladatkezelőből ki lehet ilyenkor lépni a játékból.
ha nem lehet így kilépni, vagy futam közben fagy, az valszeg inkább túlhúzás miatti instabilitás, nincs köze a vga driver vs. ego engine-hez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!