iPon Hírek

F1 Wii, F1 PSP...és a többiek?

Dátum | 2009. 04. 25.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Codemasters nem akarja összecsapni az igazi next-gen platformokra készülő Formula 1-es játékait, így idén csak Wii-re és PSP-re kapjuk meg a 2009-es idénynek dedikált versenyzős játékokat.

F1 2009 Wii
"Egy olyan nagyságú fejlesztési projekthez mint amilyet a next-gen konzolok megkívánnak - különösen egy ilyen kaliberű játéknál mint az F1 - sokkal több idő kell, mint a gyengébb platformokhoz, mint például a PSP és a Wii." - nyilatkozta Paul Walters. A PS3 és Xbox 360 tulajdonosoknak így kell még várniuk egy évet, de minden valószínűség szerint abszolút megéri majd ez a "kis" plusz várakozás.

Ami pedig a gyengébb platformokat illeti:
Az F1 2009-ben szokás szerint találkozhatunk majd az összes idei nagydíj aszfaltcsíkjával, valamint az összes istállóval és versenyzővel, köztük a tavalyi világbajnokkal, Lewis Hamiltonnal (aki jól teszi, ha konzerválja magában a győzelem ízét, mert idén eddig nagyon úgy néz ki, hogy nem a McLarennek áll a zászló). A kiadó szerint emeltek a minőségen, hogy jobban elmélyülhessünk a játékban és hiteles legyen az egész. Legalábbis annyira, amennyire ez egy Wii játékban lehetséges. Lesz teljes évad és arcade mód, de természetesen a multiplayer sem marad el...

2009 egyik nagy esélyese a Brawn Mercedes brit pilótája Jenson Button a következőket nyilatkozta: "Az F1 videojátékok és pályaszimulációk hihetetlen nagy segítséget jelentenek az F1 pilótáknak, szóval ez remek hír, hogy a rajongóink is megtapasztalhatják majd milyen a BGP 001 ebben a játékban." (A BGP 001 a Brawn csapat 2009 versenygépe.)

A kiadók viszont úgy tűnik kezdenek egyre inkább rászokni a semmitmondó előzetesekre. Tudjuk a tízerek inkább a hangulat és a várakozás fokozására készülnek, no de ez a darab még azt sem tudja elérni... igazából ennél még a falat is jobb bámulni 39 másodpercig, abban legalább nem csalódunk.

Jó szórakozást kívánunk a holnapi Bahrain Grand Prix-hez!

             

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. kisdeak
2009.04.25. 20:15
VISSZA A HIRHEZ

és mivan a PC-s verzióval?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. miopda701
2009.04.25. 20:18
a Wii grafikája kb olyan mint egy java játék a telefonokon. (na jó egy kicsit túlozva) - De az embereknek inkább PS2-PS3-Xbox-PC-jük van mintsem Wii és PSP... Úgyhogy ezt jól elintézték
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Azrael
2009.04.25. 20:27
Azért Wii-ból és PSP-ből is eladtak "egy-két" darabot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kiki22
2009.04.25. 20:30
pedig ugy vartam hogy iden kijon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. twollah
2009.04.25. 21:09
Ezert a tizerert kar volt pazarolnom a savszelessegem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. polarx
2009.04.25. 21:13
Hamarabb kész lesz az rFactorhoz az FSONE 2009-es mod ami lehet grafba nem lesz top mert sokaknak csak az a szép ami már szét folyik úgy mosodik a kép meg minden csillog közbe meg stb.. de valósághűségbe biztos toppon lesz az FSONE modja úgy mint tavaly is..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. littleguy
2009.04.26. 08:27
Nem tudom ki hogy van vele, de ha vennék valamilyen konzolt, akkor az 70% valószínűséggel Wii lenne. A többi (ne haragudjon meg senki) a hardcore hülyegyerekeknek való, akiknek az a lényeg, hogy hány mag, meg milyen órajel, és a grafika csak akkor jó, ha nem látunk semmit a shaderektől... A játékok meg nem lényeg milyen hangulatosak, meg hosszúak, lehet rajolni a haverok előtt, hogy milyen királyul néz ki a game.

Ha már játszok, akkor szeretnék szórakozni. Ha már vagytok ketten, sztem egy teniszes vagy akármilyen Wii játékkal sokkal jobb hangulat lesz, mintha éppen most ölnétek meg a mega-giga brutál fő-fő-fő ellenséget a 2534. évben egy távoli galaxisban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Fix3r
2009.04.26. 09:35
littleguy: éppen múltkor volt itt egy hír, hogy a 3 consol közűl (xbox360, ps3, wii) éppen a wii-re jön ki a legtöbb gagyi játék. Túl van spilázva ez a mozgásérzékelős hadonászós cucc. Nem azt mondom,hogy rossz consol(nyilván tudhat valamit ha ebből adtak el a legtöbbet) de azért túlzásokba sem kell esni. Nyilván a 12 éves pistikénél jobban számít, hogy hűdenagyon szép legyen a játék,hogy lássa milyen szépen repül 10 felé az ellenfél agya mikor kettévágja láncfűrésszel(ebből is látszik, hogy a wii teljesen más korosztályt céloz meg)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. littleguy
2009.04.26. 10:47
Fix3r: olvastam én is a cikket, de azok az értékelések is igen csak szubjektívek szerintem, valamint nem minden programozó cég képes rendesen kihasználni, vagy implementálni a mozgásérzékelős cuccokat.

Xbox-on volt szerencsém játszani nem is keveset (azt nem mondom, hogy marha sokat nyúztam), de valahogy sose tudtam megszokni az irányítását a játékoknak. Egyszerűen nincs bennük akkora szabadság mint a PC-s gamékba. Sokkal inkább korlátolt a mozgástér.

Azon meg ne lepődjünk meg, hogy nem tudnak rendes irányítást gyártani Wii-re a minden platformon jelen lévő játékokhoz, mikor egy Rockstar odáig süllyed, hogy kiad egy emulált boxos verziójú játékot PC-re és nesztek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Norba
2009.04.26. 10:54
Nagyon jó játék lesz ezt itt aláírom.
Nem akarok nagyképű lenni,de én sokkal régebb óta foglalkozok szimulátorozással mint a jelen lévők (persze biztos van egy-két kivétel) és szerintem sokkal jobban is értek hozzá. Biztos sokan nem értenek egggyet,de én most nem GRID-ről beszélek meg stb.. hanem rFactor,Race07,GTR Evo.,stb...

Na ezek az igazi szimulátorok. És ahogy a hivatalos Fórumot olvasgattam elég jó játék lesz. Vannak róla hírek csak keresni kell. Azért nem verik nagyra mert előbb a DiRT 2 jön.

Genius voltam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Joachim21
2009.04.26. 12:13
Rossz érzésem van ezzel a játékkal kapcsolatban, vannak videók, de csak külső nézetesek, meg ami már wii-re jön ki eleve, az olyan arcade-os is lesz! PC-s verziót majd 2010re ígérték, de nyalják ki, sosem szerettem a codemasters játékait, már akkor felállt a szőr a hátamon, amikor eladták nekik a jogokat. Aki autóversenyezni akar, az az Rfactor-t vegye meg, és töltsön le rá modokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bigmac
2009.04.26. 22:03
Joachim21:A Codemasters játékai a legjobbak mostanában, és az rFactor lehet szimulátor, de unalmas és nem vmi jó.
Ha meg tényleg szimulátort akarsz menny ki az utcára azt vezess, sztem nem az a lényleg, hogy minél nagyobbat fékezz az egyenes végén, hanem , hogy élvazd a játkot és ez az élvezet az rFactorban,Race 07 ben GTR Evo ban nincs meg de a Codemasters játékaiban annál inkább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!