iPon Hírek

F2P modellre vált a Tera is!

Dátum | 2013. 01. 09.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Dél-koreai fantasy MMO februárban átvált ingyenesen játszható modellre. Ez azt jelenti, hogy a játék mindössze 9 hónapig bírta tartani az előfizetéses modellt a mostani, igencsak kompetitív MMO piacon.

A bejelentést a Tera európai menedzselő cége, a Gameforge tette. Azok, akik eddig előfizetők voltak Veteran státuszban folytathatják tovább a játékot. A veteránok 8 karakterhelyet kapnak kettő helyett, 4 oldalnyi férőhelyet a bankban (1 helyett) és jutalmuk lesz egy speciális titulus is a játékban.

Emellett automatikusan csatlakoznak a Tera Klubhoz (ha februárban még aktív az előfizetés). Ez számos bónusszal kecsegtet az előfizetés hátralévő szakaszában, a már ingyenesen játszható időszakban. Ha lejár, akkor visszakerültök 'Veteran' státuszba (magyarán szólva az előfizetéses modell továbbra is élni fog, ennek a klubbnak a formájában).

A váltással egy időben jön egy jó adag új tartalom is, többek között egy 3v3 arénával, új főellenségekkel, új kazamatákkal, raidekkel és kihívásokkal a politikai rendszerben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. balikabo
2013.01.10. 00:37
ennek örülök anno megvettem öcsémmel és toltuk neki az egyik ha nem a legjobb MMO csak nemvolt zsm a havidjra, de igy ujra eloveszem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Simba
2013.01.10. 07:57
Én meg kipróbálnám, ha megunom a GW2-öt jól jön. Mondjuk azt lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. SnowCat
2013.01.10. 08:39
Húha, remélem az amcsik nem váltanak át, én ott pont egy hete újítottam meg az előfizetésemet, és még nem láttam MMO-t aminek jól működött volna a "Free to Play, Pay to win" megoldás.
Nem is beszélve a sok idiótáról + csalóról amik meg szoktak ilyenkor jelenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DarkDevil
2013.01.10. 09:06
SnowCat: Szerintem az Aionnak kifejezetten jól jött ,hogy Free-to-Play lett itt Európában mert a régi játékosok is vissza jöttek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. goshinki
2013.01.10. 12:25
Azert tegyuk hozza, hogy igen nagy szerepe volt a Gameforge-nak abban, hogy Europaban a jatek ennyi elofizetot veszitett. Es kiindulva abbol, hogy mit muveltek Aionban is a F2P modellel... Sajnos jellemzo, hogyha egy kiado f2p modellre valt, akkor lenyegesen kevesebbet adnak a biztonsagra, hackszuresre es a supportra is. Es mivel ezek eddig se voltak a GF erossegei, komoly ketelyeim vannak az europai TERA jovojevel kapcsolatban.

@DarkDevil: Jot tett volna, ha tenyleg f2p lenne es nem havonta fizetni kene azert, hogy megszoritasok nelkul jatszhass. Erdekes modon amerikaban mukodik teljesen ingyen a jatek. Es tenyleg jott vissza sok regi jatekos (tobbek kozt en is), de nagy reszuk mar regen abbahagyta a szolgaltatas szinvonala(vagyis annak hianya) miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bigtbk3
2013.01.11. 03:57
Várható volt, viszont a video alapján nem lesz pay2win, szóval lehet adunk neki egy esélyt haverokkal, bár GW2 és LoL engem túlzottan is leköt jelenleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim goshi...
2013.01.11. 17:02
Magyarázd meg GF-nak hogy 5 ezer accountra nem elég 1 Game Operator, és akkor a napi 50-70 ban ami emberileg kivitelezhető megnőhet akár 200-ra is, mikoris már a játékosok is érezhető különbséget tapasztalnak ... 2 évig voltam náluk ingyenrabszolga annak reményében hogy ranglétrán felfele kúszva egyszer talán alkalmaznak is, köszönöm szépen nem kérek többet belőle!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sr4c
2013.01.15. 09:42
számomra nem világos, alapjátékot továbbra is meg kell venni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SnowCat
2013.01.16. 10:06
Amcsik is mennek F2P-re sajnos. Hát meglátjuk.
@Sr4c:
Nem kell megvenni februártól az alapjátékot sem. Lehet játszani tök ingyen.
De megveheted, és akkor "Founder" státuszt kapsz, ami +karakter helyeket meg pár extrát jelent. De ezeket külön is meglehet majd venni.
Vagy elő lehet fizetni ahogy eddig és akkor még több extrát kap az ember.
(Legalábbis amcsin így lesz, de gondolom európai is hasonló lesz.)

Sajnos az még nem dőlt el hogy Pay2Win lesz-e.
Kóreaiaknál a fegyvereket +7-fölé tápoló cuccot meg pár hasonlót átraktak csak a fizetős boltba. Amcsiknál fórumon megy a petíció hogy ez itt ne így legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!