iPon Hírek

Fable 3: Napóleon-korabeli tündérmese

Dátum | 2009. 08. 19.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Bizonyára sokan emlékeztek még a brit médiahős Jonathan Ross "aprócska elszólására" a Fable III-ról. Nos, a mai napon a GamesComon végre megesett a játék hivatalos bejelentése is.

A Fable 3-at már akkor elkezdték tervezgetni, amikor a második epizód még félkész állapotban volt. Ez manapság már nem számít furcsának, hisz ha valaki tartani akarja a lépést a piaccal, akkor időben kell kapcsolni: "ha befejezel egy játékot, már tudd mi lesz a következő". Akkortájt összegyűltek tehát egy szép nagy tárgyalóteremben, és eldöntötték mi kerüljön a Fable 3-ba és mi nem...

                       


50 évvel a második rész után vagyunk, Albion egy új korszakba lépett. Megkezdődik az iparosodás, minden mozog, mindenki nyüzsög, igazán izgalmas időszakot választott a Lionhead a folytatásnak. A kitalált világ ezúttal is több forrásból építkezik, de főként az öreg kontinensből és a mítoszokból.

A játék során elveszhetünk majd az apró részletek csodálatában, egy gőzgép pöfögésében, egy óramű kattogásában és a Fable páratlan művészi stílusában. A történetet most is a választásaink fogják meghatározni. Megismerhetjük az iparosodás hátrányait, az ég meghódítására törő csodálatos ballonok mögött ott lesznek a háború modern eszközei is. Számba kell majd vennünk az okos ketyerék árát is, hiszen folyamatosan pusztítjuk miattuk a természetet.

Az ipar beszorította a fantázia varázslatos lényeit a föld alá vagy az erdők mélyére, de Albion még így is tele lesz misztikummal. A tündérmesékből ismert lények viszont már sokkal agresszívebbek és óvatosabbak lesznek. Rajtunk áll, hogy mit teszünk: gátat szabunk a gépek terjedésének, vagy magunkhoz öleljük a fejlődést... A döntés nem lesz teljesen fekete-fehér, mindkét verziónak meglesznek az előnyei és hátrányai. Nem lesz könnyű.


A játék ezúttal is egyetlen hős körül forog majd, aki a névtelenségből kiemelkedve hatalmas befolyást nyer. Ugyanakkor a készítők szeretnék, ha nagyobb távlatban is láthatnánk a dolgokat, vagy közvetlenül befolyásolhatnánk egy egész országrész sorsát. Talán időnként lesz majd alkalmunk egy kicsit hátrahúzni a kamerát és körülnézni, hogy milyen hatással volt a világra ténykedésünk...

Mindenképpen az uralkodás lesz a legnagyobb változás, amit az új tündérmese elhoz nekünk, de hogy hogyan oldják ezt meg úgy, hogy közben azért third-person akciójáték maradjon a Fable, majd meglátjuk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. lac9012
2009.08.19. 20:17
VISSZA A HIRHEZ

az igen a 2est még ki sem adták de már a hármasról szövegelnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2009.08.19. 20:44
PC-re. Boxra már nagyon régóta kint van. =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Moresz
2009.08.20. 03:54
Pc-re nem is jött és nem is fog kijönni a 2 mivel sajnos xbox 360 exlusive.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. juranovits...
2010.09.08. 20:22
Kijön Pc-re is? Mert a Fable The lost Chapters nagyon tetszett kár hogy utánna nem jött ki Pc-re a fable 2 De remélem a Fable 3 kijön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!