iPon Hírek

Facebook: támadnak a fals alkalmazások

Dátum | 2010. 03. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Maximális óvatosságra inti valamennyi felhasználóját a Facebook, mivel egy sor új ártó szándékú alkalmazás került fel az oldalra; ezek egy jelentős része "fedőfoglalkozásként" azt állítja, hogy megmutatja az embernek, kik néztek rá a profiljára.

A közösségi oldal adminjai természetesen rajta vannak a problémán, és szorgosan dolgoznak az ártalmas alkalmazások kiiktatásán, vagy legalábbis figyelmeztető címkével való megbélyegzésén. Addig is ajánlott azonban a fokozott körültekintés.

Az előbb említett funkcióval kapcsolatban (hogy kik nézték meg a profilunkat) pedig kereken kijelentették, hogy erre egyetlen alkalmazásnak sem lehet felhatalmazása, így ha bármelyik ilyesmit állít magáról, az máris egyértelműen csaló, ártó szándékú.

Rik Ferguson biztonsági szakértő a fejleményekkel kapcsolatban tett egy olyan megjegyzést is, miszerint az ártó alkalmazások egyre dagadó hulláma miatt a Facebook adminjai esetleg elgondolkozhatnának valamiféle alkalmazás-előellenőrzési procedúra bevezetésén, mivel sokkal több ráfordítást az sem igényelne, mint amennyi időt és energiát most fektetnek az ártalmas programok utáni hajszába, viszont annak révén már eleve megelőzhetnék a bajokat az utólagos orvoslás helyett.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. szaga
2010.03.21. 11:12
Akor azert jon az a sok buzi uzenet hogy olyen es olyan alkalmazasba akar valaki akit nem is smerek felvenni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kisselandr...
2010.03.22. 19:59
lassan ezt is be támadják nem kell sok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!