iPon Hírek

Fagyasztással védi a laptopokat a tűzmadár

Dátum | 2009. 05. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Letölthetővé tette a Phoenix Technologies a Freeze névre hallgató laptopvédő megoldását, amely nevéhez híven egyszerűen ledermeszti a gépet, ha a gazdája egy bizonyos távolságnál messzebb kerül tőle, elejét véve így mindenfajta illetéktelen hozzáférésnek (aztán amikor visszatér, természetesen "fel is olvasztja").

Szükséges azonban a rendszer működőképességéhez egy Bluetooth-képes mobil is, mivel a távolságmérést csak így tudja megvalósítani. Így persze az is benne lehet a pakliban, hogy ha ellopják az ember mobilját (vagy elveszti), akkor a laptopja is használhatatlanná válik, dehát nyilván figyeljen oda mindenki a holmijára.

A fagyasztás/olvasztás sugara egy grafikus felhasználói felület segítségével természetesen tetszés szerint állítható, és egy mobil akár több laptop védelméért is felelhet. XP és Vista rendszerek esetében a beépített jelszavas zár aktiválódik, ha a mobil kikerül a hatótávból, viszont ha visszatér, úgy a védelem is újból kikapcsol a jelszó begépelése nélkül is.

Beállítható emellett a képernyő kikapcsolása, vagy akár az alvó üzemmód aktiválása is, így a védelemmel párhuzamosan az akkut is kímélhetjük egy kicsit - bár altatás esetén a felébresztéshez már meg kell nyomnunk a megfelelő gombot a gépen, miután visszatértünk. Linux-támogatásról egyelőre nincs hír, viszont elvileg Mac-hez és Win7-hez is elérhető lesz hamarosan.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. bacsis
2009.05.07. 12:15
Ki akartam próbálni, feltelepítettem, párosítottam a notit a telómmal, aztán utána nem történt semmi... az én laptopom túl stabil lett, még ez a progi sem tudja lefagyasztani :-DD
Viccet félretéve! Vajon mi lehet a gond?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomycz
2009.05.07. 12:43
öööööö....lehet nincs Bluetooth a gépedben?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Movolif
2009.05.07. 13:03
ki az aki otthagyja a gépét valahol?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tomato
2009.05.07. 13:30
Munkahelyekre inkább , de ilyen megoldás... ha lenyulják a gépet , nem az adatok miatt ugyse ...
Ha meg telón rajtamarad a blutusz bakapcsolva , nehogy lemeritse mert akkor megszívta mindenképp...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!