iPon Hírek

Fagynak az új iMac-ek

Dátum | 2007. 10. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Számos fórumban olvashattuk a felhasználók írásait, amelyek az új iMac-ek fagyásáról számolnak be. A probléma a jelenlegi információk szerint az ATI Radeon HD videokártya hibájára vezethető vissza, minden bizonnyal az egységhez készített drivernél van a kutya elásva. A felhasználók beszámolói alapján a fagyás bekövetkeztekor a folyamatok tovább futnak, ám a gép sem egérkattintásra, sem pedig billentyű lenyomásra nem reagál, ilyenkor sajnos csak egy reboottal lehet helyretenni a rendszert, ez pedig igen kellemetlen, ha éppen fontos munkát végzünk, és nem mentettük a dokumentumokat. A fagyás a beszámolók szerint többnyire nagyobb 3D-s terhelés esetén jelentkezik (pl. játék).


Már hivatalos fórumokon is találhatóak beszélgetések, amelyekben a felhasználók az említett fagyásról értekeznek. Az Apple egyelőre vizsgálja a probléma okait, a vállalt az információgyűjtés fázisában van, egyszóval tud a kellemetlenségről, el is ismeri azt. Jelenleg még sajnos nem érhető el olyan javítás, amely segítene a probléma megoldásán, sőt, egyes felhasználók szerint a driver frissítése csak ront az amúgy sem rózsás helyzeten.

Egyelőre még nincsenek bizonyítékok, hogy a probléma széleskörű lenne, mindenesetre a vállalat már dolgozik a fagyás okainak felderítésén.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.05. 22:40
Számos fórumban olvashattuk a felhasználók írásait, amelyek az új iMac-ek fagyásáról számolnak be. A probléma a jelenlegi információk szerint az ATI Radeon HD videokártya hibájára ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!