iPon Hírek

Famegmunkálás MIT módra

Dátum | 2012. 08. 10.
Szerző | Jools
Csoport | EGYÉB

Aki dolgozott már fával, az tudja, milyen bosszantó tud lenni, amikor órákat töltünk egy bútor részeinek megformálásával, aztán a darabokat lehetetlen egymáshoz illeszteni, mert nem voltunk elég precízek a vágásnál. Alec Rivers, az MIT villamosmérnöki és számítástechnikai karának (EECS) doktorandusza is így járt, amikor egy szimpla képkeretet próbált összeeszkábálni a nagyapjától örökölt felszereléssel. Akármilyen pontosan mért és vágott is, végül arra a következtetésre jutott, hogy puszta kézzel képtelen olyan precizitással dolgozni, hogy a darabok pontosan passzoljanak egymáshoz.

Hosszas kínlódás után úgy döntött, hogy hatékonyabb megoldást keres. Frédo Durand és Ilan Moyer segítségével nekilátott egy olyan műszer megalkotásának, amely képes automata módon kivágni az anyagból azokat a formákat, amelyeket a digitalizált terv megkíván. Az általuk megalkotott felsőmaró egy olyan kéziszerszám, amely precízen hozzáigazítja vágófejének helyzetét a terveknek megfelelőhöz, ahogy használója nagyjából végigvezeti a kívánt úton.

„Csak fel kell tölteni a terveket a rendszerbe, és onnantól kezdve elegendő centis-félcentis pontossággal dolgozni” ‒ mondja Rivers. „A készülék úgy irányítja a vágófejet, hogy az pontosan a tervbeli vonalon maradjon.”

Ehhez a rendszernek tudnia kell, hogy bármely időpillanatban pontosan hol helyezkedik el a megmunkálandó anyagdarabon belül. Éppen ezért a munka megkezdése előtt végig kell vezetni a munkadarab fölött a készüléket, és annak kamerája a felvett képek alapján összeállítja a felület „térképét”. Ha a felületnek nincs olyan jól megkülönböztethető mintázata, amely alapján a rendszer megállapíthatja a vágófej pozícióját, akkor valamiféle jelzésekkel (pl. matricákkal) kell erről gondoskodni.


Ezt követően fel kell tölteni a terveket, és el kell helyezni azokat az anyagfelület digitális térképén. Gyakorlatilag meg kell tervezni, hogy mit honnan vágunk majd ki. Ezt a tervet követi majd a gép, amely kamerája segítségével folyamatosan ellenőrzi, hogy éppen melyik résznél jár, precízen hozzáigazítva a fúrófejet a tervezett vágásokhoz.

A készülék a fejlesztők elmondása szerint jóval olcsóbban előállítható, mint a már létező automata vágóeszközök, a CNC-szerszámgépek. Ezek jóval nagyobb berendezések, amelyek csak akkora darabokat képesek kivágni, amelyek beférnek a munkaterületükbe. A nagyobb méretű részek kivágásához tehát óriási gépekre van szükség, amelyek nagyon drágák és óriási helyet is foglalnak.

A mostani fejlesztés azonban, mivel a felhasználóra támaszkodik a körülbelüli pozicionálás elvégzésében, elvileg bármilyen méretű és alakú darabot képes kivágni. A kutatók jelenleg azon dolgoznak, hogy egy hasonló rendszer átültethető legyen valamilyen nagyobb gépre, amely nagyobb formákat és más anyagokat is képes lesz átvágni, így például a hajógyártásban használatos acéllapok megformálásához is használható lesz.

A műszer célközönségébe tehát az hobbibarkácsolókon kívül az ipar gyakorlatilag bármely területe beletartozhat, hiszen az új technológiával egy kéziszerszámmal helyettesíthetővé válhatnak a legnagyobb vágógépek, amely számos iparágban nagyon hasznos lehet. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. nyerek01
2012.08.10. 11:23
Lehetne hozzá olyan webes felület ahol a rajzolt minta alapján a gép elkészíti a kivágott darabot, vagy táblagépen megrajzolom, átküldöm a gépre (BlueTooth, NFC, Wi-Fi) és ott esetlegesen utómunkálatokat, javításokat is tudnék végezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. atti2010
2012.08.10. 11:24
A készülék a fejlesztők elmondása szerint jóval olcsóbban előállítható, mint a már létező automata vágóeszközök, a CNC-szerszámgépek.

Ez a büdös életben nem helyettesit egy CNC-t de bizonyos helyeken ahol nem kell a nagy pontosság jó lehet.Azt is megnézném hogy fémet hogyan vágna vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. dilofekete
2012.08.10. 11:44
Nem azért, de a fát max ilyen dísztárgyak készítésére kellene mára használnunk. Építkezésben azért nem, mert tűzveszélyes, szárítja a szobában a levegőt és marha drága az újrahasznosítása. Helyette tűzálló műanyag elemeket kéne már gyártani, de megint csak az lenne az eredménye, hogy sok feketemunkás tákolmány mester át fog szakosodni más területekre, de ha a hülyeséget vennénk alapul, sosem jut előrébb a kultúránk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. DogTheDog
2012.08.10. 12:40
dilofekete:

Hala az istennek,hogy ezt igen kevesen gondoljak ugy ahogy te
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. dilofekete
2012.08.10. 12:55
Fogadok, hogy te üzletember vagy, mivel az ő protokoljuk nem gondolkodik más alternatívákon. Mellesleg Magyarországon igen is életképes lenne, mert folyamatos árvizek vannak és így meax elúszna a házikó és nem összedőlne az ázások miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. danimisi atti2...
2012.08.10. 15:32
Hát akkor most nem kezdek ide linkelgetni cnc-s videókat.A srác ügyes mérnök lehet majd,de ennek nem sok gyakorlati haszna lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. danimisi
2012.08.10. 15:45
Gyakorlatilag ezt nevezhetnénk egy digitális másolóvonalzónak.Ez nem a spanyolviasz feltalálása,hanem egy kreatív ember jól kidolgozott ötlete.De ez CNC technológiában már régen létező dolog.Az amit a képernyőn láthatunk az a kontúrkövetés szemléletes példája.De nem megyek bele a szerszámvezérlés mélylélektanába,csak azt nem szeretném,hogy a szakmához nem értő emberek hátast dobjanak ettől.

Pontos rajz alapján a megmunkált kontúr programját simán meg lehet írni kézzel G-kódokkal,és még választhatunk is,hogy ellen vagy egyenirányban marjunk.Ne adj isten kontúrkövetéssel jobbról vagy balról és esetleg csak simán központvezérléssel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. csiby222
2012.08.10. 16:00
Minden esetre jól jönne egy ilyen a pincében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. petXYZW
2012.08.10. 21:50
A videó lényege nem a kontúrkövetés volt.

A lényeg, hogy kapsz egy stabilabb folyamatot, aminek a végeredménye már független az eszköz használójának kézügyességétől.
A műszaki fejlesztéseknek ilyen és ehhez hasonló dolgokról kell szólnia!
Szerintem nagyszerű eszköz!

A cikk szerint a CNC hátrányai:

-drága
-nagy helyigény
-korlátozott munkatér

ez mind igaz.

Hagyományos eszközzel pedig, ilyen pontossággal nem tudsz dolgozni.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jozsefm
2012.08.10. 22:41
Hagyományos eszközzel pedig, ilyen pontossággal nem tudsz dolgozni.

Akkor fogalmad sincs a kézi munka precizitásáról.
Kézi megmunkálás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. petXYZW
2012.08.10. 23:13
Gondolom minden ember képes ilyet csinálni a két kezével...mert én nem.
Pont erről írtam, olvasd el még1x.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lorddiablo
2012.08.11. 17:43
Ipari méretekben a lézer sokkal gyorsabb, így költséghatékonyabb megoldás is egyben. A modern CNC meg messze túlszárnyalja ezt minden téren.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MZperX75
2012.08.11. 19:36
józsef m.

+1 ez így van!

lorddiablo

Na ez az ,lézer gyorsabb és sorja mentes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.08.12. 16:00
dilofekete :

Nem vagyok uzletember,megis szinte csak termeszetes anyagokat turok meg magam korul.Es persze nem epitkezek arterre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Destructo
2012.08.12. 16:44
Jó a cucc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. atti2010
2012.08.12. 20:52
Jól felhajpolták ezt a vackot, lényegében fából való hajóépítésen kívül semmire sem jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!