iPon Hírek

Far Cry2: Optimalizált térkép megosztás

Dátum | 2008. 10. 13.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Természetesen játékosok kreálta térképekről van szó. Amit elsőként érdemes hozzátenni ehhez, hogy a 3 platformon különböznek a térképek kiterjesztései. Mivel PS3-ra, Xbox360-ra és PC-re is igyekeztek minél inkább optimalizálni a játékot és kihozni azok előnyeit, így nincs lehetőség platformok közti térképmegosztásra az eltérések miatt. Bár az engine lényegében ugyanaz, mégis sok a differencia.

Az első rész Map készítője, kíváncsian várjuk a FC2-jét!
Az Ubisoft biztos benne, hogy lesz elég lelkes térképkészítő mindhárom platformra, így nincs miért szomorkodni efölött. Ami az újdonság, hogy ha készítünk egy újabb térképet a FarCry 2-höz két lehetőségünk van megosztani azt másokkal, illetve barátainkkal kipróbálni: Az egyik, hogy mi hostolunk, a többiek közvetlen csatlakoznak ránk és letöltik tőlünk a térképet. A másik pedig az, hogy csatlakozunk az Ubisoft szerveréhez (feltöltjük a térképünket), és a bárki aki connect-el hozzánk azt kell észrevegye, hogy hopp nincs meg neki ez a térkép. Ekkor jön be az Ubisoft "turpissága", az engine megállapítja, hogy melyik a legjobb megoldás: ha a szerverről töltik le a többiek a map-et vagy ha rólunk! Ha elég gyors netkapcsolattal rendelkezünk így gördülékenyebbé tudjuk tenni a dolgokat.

Az utóbbi hetekben nagy az érdeklődés a FarCry2 eme térképkreáló toolkit-je után, így azt is megtudhattuk róla, hogy ez az eszköz lényegében ugyanaz, mint amit maguk a fejlesztők is használtak mikor a pályákat készítették.

Már nem kell sokat várni a kipróbálással, a FarCry 2 október 24.-én jön.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Fix3r
2008.10.14. 08:00
Nekem csak 4850 Toxicom van de remélem azis elfogja vinni szép magas felbontásba is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fix3r
2008.10.14. 17:47
"legalább egy évig még csak el se indul nemhogy minimumba."

Előszőr meg kéne tanulni magyarul aztán magyarázni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fix3r
2008.10.16. 14:33
Nem ér,hogy xboxra már kint van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fix3r
2008.10.16. 18:54
Inkább másabb de azt előre lehet látni,hogy az engine jobban lessz optimizálva mint a crysis-é. Azis nagyon tetszik,hogy egyszerre van megjelenítve benne egy "hatalmas" terület.

Trailer(HD)-----> http://www.gametrailers.com/player/41568.html?type=flv
Trailer(SD)-----> http://www.gametrailers.com/player/41569.html?type=flv
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!