iPon Hírek

Február 15-én jön a Vista SP1?

Dátum | 2008. 01. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A piaci elemzők és a tajvani források egyöntetűen állítják, hogy a Microsoft Windows Vista első szervizcsomagja a tervek szerint február közepén jelenik meg  a nagyközönség számára. A források szerint minden jel arra mutat, hogy a Vista SP1 tesztelése sikeresen zajlik, az eredmények fényében pedig erősen valószínű a február 15-i megjelenés. A Microsoft korábban az idei év első negyedévére harangozta be a Windows Vista első szervizcsomagjának, azaz az SP1-nek a megjelenését, de a szoftverkészítő óriásvállalat pontosabb dátumot nem volt hajlandó elárulni. A Vista SP1 RC1-es kiadása a múlt hónap folyamán debütált, az információk szerint a szoftvercsomag már közel van a végső fázishoz.


A Microsofthoz közel álló szoftver szakember egyenesen így fogalmazott a spekulációk hallatán: "Nem látok okot arra, hogy a Windows Vista SP1-es szervizcsomagjának végleges verziója ne jelenjen meg a közeljövőben."

A Windows Vista SP1-es csomagját már rendkívül sokan várják, korábban néhány nagyobb vállalat már kifejtette, hogy az SP1 megjelenése előtt egyáltalán nem hajlandó a Vista használtára. Az SP1-es szervizcsomag rengeteg fejlesztést tartalmaz majd, amelyek között jelen lesz a DirectX 10.1-es támogatás, az exFAT fájlrendszer, valamint a 802.11n WiFi szabvány támogatása egyaránt, sőt, az Intel EFI  (Extensible Firmware Interface) BIOS-ával kapcsolatos újítások is helyet kapnak a csomagban.
Néhány változást felfedezhetünk majd a menürendszerben is, de az operációsrendszer valódiságát ellenörző rutinok is változáson mennek keresztül. A Vista SP1 segítségével asztali keresőprogramot is választhatunk majd (például Google Desktop).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!