iPon Hírek

Február 9-én érkezik a Microsoft új táblája

Dátum | 2013. 01. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft x86-os Surface táblájának megjelenésére már régóta várunk: korábban annyit lehetett tudni, hogy a Windows 8 Pro operációs rendszerrel érkező újdonság valamikor az idei év első negyedévében kerül a boltok polcaira. Sokáig az a pletyka keringett a neten, hogy az új Surface tábla január végén jelenik meg, ám most már tudható, hogy február 9-én debütál az újdonság.


Ekkor persze még csak az Amerikai Egyesült Államok területén, illetve Kanadában lesz elérhető a termék, ahol egyrészt közvetlenül a Microsofttól, márészt néhány viszonteladótól is be lehet majd szerezni.

A Surface for Windows 8 Pro névvel érkező tábla 10,6 colos képátlójú Full HD-s érintőkijelzővel rendelkezik, Core i5-ös sorozatú Intel processzort alkalmaz és 64 GB-nyi NAND Flash alapú tárhelyet kínál. Ez a példány - amelyhez egyébként még érintőceruza is jár - billentyűzet nélkül 899 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül a boltok polcaira. Ha a 64 GB-nyi tárhely kevésnek tűnik, akkor 100 dollárral többért 128 GB-os példányt is választhatunk magunknak.

Mind a 64 GB-os, mind pedig a 128 GB-os modell könnyebb lesz 910 grammnál, és vékonyabbak lesznek 14 milliméternél. A Core i5-ös processzor jóvoltából a Windows 7-es és Windows 8-as alkalmazások zökkenőmentesen futtathatóak lesznek az újdonságokon, ami sokak számára lehet előny. Hogy miként alakul az akkumulátoridő? Nos, a Microsoft hivatalos közleménye 4 óra körüli akkumulátoros üzemidőről beszél, ami első ránézésre egyáltalán nem sok, de a termék kompaktságát és teljesítményét is figyelembe véve nem tekinthető rossznak. Mégiscsak egy x86-os processzorra támaszkodó termékről van szó.

A friss bejelentés a Surface for Windows 8 Pro megjelenésének időpontja mellett egyéb érdekességeket is tartalmaz. A jelek szerint a Microsoft a 499 dolláros Surface for Windows RT modell forgalmazását az elkövetkező hetekben több újabb országra is kiterjeszti, így az ARM alapú újdonság Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Norvégiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban és Svájcban is elérhetővé válik.

Ezzel együtt új kiegészítők is érkeznek. A gyártó háromféle limitált kiadású, lézergravírozású mintákat tartalmazó Touch Cover borítást is piacra dob, sőt, a Wedge Tech Mouse Surface Edition változatával is előrukkol. Előbbiek darabonként 129,99 dollárba kerülnek majd, azaz 10 dollárral drágábbak lesznek hagyományos társaiknál. Az egérért - ami február 9-én válik elérhetővé - 69,95 dollárt kell letenni az asztalra, ha haza szeretnénk vinni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. letepem
2013.01.25. 00:02
Miért nem raktak bele valamilyen alacsony fogyasztású APU-t ami ki is használná a win8 dx 11-es gazdálkodási profilokat ????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Keksz03
2013.01.25. 02:06
Nem látom sok értelmét...10 colon full hd felbontás ráadásul tapicskold egész nap, 4 óra elég sovány üzemidő, tablethez képest legalábbis, sőt a hardver is túl erős de legalább az is biztos h nem fog fázni a kezünk használat közben.
Notebook helyett se lehet használni rendesen mert problémás a kitámasztós kijelző meg a különálló billentyűzet szerintem arról nem is beszélve h ennyiért már akkor egy ZenBook-ot vennék ha fontos a Windows ha nem de sok a pénz akkor Nexus 10 ha kevesebb Nexus 7.
Aztán lehet h van olyan akinek pont egy ilyen fogja kielégíteni minden vágyát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. wintercoun...
2013.01.25. 04:58
Nálam elkéstek vele, most már Transformer Book-nál tenném le inkább a voksomat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. wintercoun...
2013.01.25. 04:58
Nálam elkéstek vele, most már Transformer Book-nál tenném le inkább a voksomat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vivanto
2013.01.25. 07:45
@Keksz03
Ezt vicces azután olvasni, hogy valaki egy másik cikkben a fullHD-t hiányolta a zokostelefonnyáró' Ettől független én is kicsit overkill-nek tartom, de mivel nem láttam még 1080 pixelt 10"-on, még akár tévedhetek is.

Ha megpróbálok elvonatkoztatni attól, hogy csak nekünk drága, még kis túlzással egész korrekt ára is van. A márkásabb notik is hasonló árban vannak (vagy voltak egy fél éve) szintén i5-el szerelve, csak ott böszme 14-15" volt dedikált vga-val, itt meg mobilitás vga nélkül.

Review-k alapján a külső billentyűzet teljesen megállja a helyét, csak nem a kartonpapírt kell venni, hanem van rendes fizikai is (ahogy nézem, a képen is ez látható).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Keksz03
2013.01.25. 10:21
vivanto: mindig hülyeségnek tartottam telefonra a full hd-t illetve 14" alatt, mondjuk a felett is hülyeség, 17" felett használható szerintem tökéletesen. Kétlem h ilyet írtam volna h hiányolom!

Hát mondom egy ilyen méretű ZenBook jobb képességekkel ugyanennyibe kerül és az többet is bír meg hát ZenBook!
A billentyűzetet meg magát a notiként funkcionálását annyiban kifogásolom h asztalon oké, de pl a buszon az öledben hova támasztod ki a képernyőt? Amíg ugye egy notinál kinyitod és egybe van az egész, megáll szépen bármennyire döntöd. Vagy pl ágyból filmnézésnél nézd h mihez tudod támasztani stb stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vivanto
2013.01.25. 12:54
@Keksz03 Persze, nem arra utaltam hogy Te írtad volna, csak még a post emléke is kissebb fejfájást okozott.

ZenbBook-ról speciel nem tudok kb semmit, de így másodszorra sikerült nem átsiklanom felette és felkeltetted az érdeklődésem úgyhogy utánaolvasok.

A billentyűzet + háttámaszra nem úgy kell tekinteni, hogy csak azzal használható, akkor valóban egy gagyi netbook lenne csak. Arra való hogy asztalon tudjunk kényelmesebben gyorsgépelni, irodában, előadásokon stb... Buszon, vonaton meg sima tablet, a kapacitív stylus meg számomra külön plusz (tudom lehet venni önállóan is bármihez), mert még a gagyi rezisztív kijelzőkön nőttem fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nyerek01
2013.01.25. 19:38
Elvileg ennek kudarcnak kéne lennie, majd meglátjuk. Az aktív hűtés igazából a zaj miatt kérdéses, ha csendes akkor tök mindegy hogy passzív vagy sem, csak hűtsön. Üzemidő szerintem (is) kevés, ennél sokkal többet kéne bírni, persze nem állítom hogy ilyen teljesítmény mellett. Ezen kívül szerintem minden rendben van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!