iPon Hírek

Február közepén érkezik a Cloudbook

Dátum | 2008. 01. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Everex 399 dolláros notebookja a korábbi tervek szerint már január 25-től elérhető lett volna a Wal-Mart kínálatában, ám a dolgok nem úgy alakultak, ahogy a vállalat szerette volna: az Everex oldalán olvasható tájékoztató szerint a kis újdonság megjelenése néhány hetet csúszik, így az olcsó noteszgép majd csak február 15-én mutatkozik be a nagyközönség számára.


Február 15-től a Walmart.com és a ZaReason.com kínálatában jelenik meg elsőként a Cloudbook, mivel ez a két áruház a linux alapú kis laptop hivatalos viszonteladója. Emlékeztetőül a CloudBook 7 hüvelykes LCD kijelzővel lesz felvértezve, amely 800x480 pixeles natív felbontással rendelkezik, a készülékben 1,2 GHz-es C7-M ULV processzor teljesít majd szolgálatot. A kis notebook 512 MB DDR2-533 MHz-es memóriával, 30 GB-os merevlemezzel, 802.11g WiFi adapterrel, négy az egyben kártyaolvasóval és 1,3 Megapixeles webkamerával kerül forgalomba. A notebook Ubuntu alapokon nyugvó linux operációsrendszert tartalmaz. A CloudBook súlya 900 gramm, a készülék 23 x 17,1 x 2,95 cm-es méretekkel bír, az eszköz akkumulátora egyetlen töltéssel akár 5 órán át képes ellátni a konfigurációt árammal.

Ahogy azt már egyik korábbi hírünkben is kifejtettük, a CloudBook jó alternatíva lehet az ASUS Eee PC 4G-vel szemben, mivel a készülék azonos árral kerül forgalomba. Az ASUS modellje kisebb háttértárral és gyengébb akkumulátorral érkezik ugyan, ám az Eee PC SSD tárolóval bír, amely előnyösebb a HDD-nél, de sajnos a 4 GB-os tárolókapacitása nagyon kevés. A CloudBook megjelenésével érdekes helyzet alakulhat ki az olcsó noteszgépek piacán.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!