iPon Hírek

Februárban érkezik a Windows 10 mobil bemutató kiadása?

Dátum | 2015. 01. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft mára időzítette következő nagy Windows rendezvényt, amelynek alkalmával további részletek is napvilágot láthatnak a Windows 10 újításaival, illetve az általa kínált felhasználói élmény részleteivel kapcsolatban. A Windows 10 mellett a Windows 10 mobil kiadása is bemutatkozhat, legalábbis Mary Jo Foley informátorai ezt állítják. A bemutatóra ugyan sor kerülhet, de az új operációs rendszer első próbaváltozatát majd csak februártól kezdve lehet letölteni. A Microsofthoz közel álló források szerint a Windows 10 mobil kiadása az okostelefonokat és a táblákat veszi célba. A szoftver nem csak Intel, hanem ARM alapú SoC egységeken is elketyeg majd, ám arról egyelőre nincs hír, hogy pontosan mit kínál. Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy a Windows 10 mobil változata a Windows Phone és a Windows RT operációs rendszer közös utódja lesz. A Windows 10 mobil változatának első publikus bemutató kiadása a jelenlegi értesülések alapján az idei év februárjában válhat elérhetővé. Ez a kiadás minden bizonnyal az első publikus béta lesz – az viszont még nem világos, pontosan mikor érkezik a végleges Windows 10 mobil operációs rendszer. A Windows 10 esetében nyár végi, illetve őszi megjelenésről beszélnek – jó eséllyel a mobil változatnál is hasonló forgatókönyv érvényesülhet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. tomboy013
2015.01.21. 07:06
Tegnap megjött a Denim végre a 930-amra és most megint kezdhetem számolni a napokat Kíváncsi vagyok a változásokra, remélem nem az elandroidosítás lesz megint az elsődleges szempont mint a 8.1-nél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.21. 07:32
A 8.1 semmiben nem hasonlít az androidra, nem gondolom, hogy ilyen szempontok voltak a fejlesztésben, ahogyan ezután se lessz. A WP az egy egyedi platform, amiben az értesítési sáv az egyetlen, ami hasonlít az androidra, de ez már az asha szériában is ott volt, ugyhogy még ez se igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. FRK
2015.01.21. 10:14
" A Windows 10 esetében nyár végi, illetve őszi megjelenésről beszélnek – jó eséllyel a mobil változatnál is hasonló forgatókönyv érvényesülhet."

Az előző frissítés tempóját tekintve, talán 2016 nyarára meg is kapja mindenki. A mostani Denim (GDR1) is csigatempóban terjed, akkor mintha lett volna szó egy GDR2 frissítésről is és utána a WP10.
Ettől függetlenül várom az információkat a 10-es rendszerről, mert ráfér a WP-re a javítás/ésszerűsítés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Atesz1987
2015.01.21. 12:00
Szerintem köszönő viszonyban sincs a két rendszer. Az androidos táblagépemmel 1 évet szívtam (azért nem többet, mert az első év végére menthetetlenül szarrá ment az oprendszer), és nagyon utáltam. Minden alkalommal kiidegelt. Az állandó frissítéseivel, meg az 5 csillagos, reklámokkal tele baxott, semmi éri applikációival, amiket nem lehetett bezárni teljesen, futottak ha kell ha nem. A kezelőfelület meg olyan, mintha direkt arra mentek volna, hogy kibaxanak a userrel, képtelen voltam megszokni. A tegnap vásárolt WP-os Lumiámmal már most jobb viszonyt ápolok. Mindent elsőre megtalálok, pedig soha életemben nem volt még a kezemben WP-os telefon korábban. Ismerősé sem. Tele van egy csomó, logikus, felhasználó-barát aprósággal, és nekem ez a sokat szidott csempés kezelőfelület is tetszik. Áldom az eszemet, hogy nem adtam még egy esélyt ennek a fos androidnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomboy013 Atesz...
2015.01.21. 16:24
Ezzel még sokan lennének így ha kipróbálnák a rendszert. A baj az, hogy az emberek szeretik más véleménye alapján élni az életüket. Pedig növekedhetne könnyen a felhasználó tábora a WP-nek és akkor picit minőségibb alkalmazásokat írnának a fejlesztők is. A csempés felület szerintem első osztályú.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!