iPon Hírek

Februárban jöhet a HTC okosórája

Dátum | 2015. 12. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A különböző viselhető eszközök iránt nagyon gyorsan nő a kereslet, és mivel egy egészen képlékeny piacról van szó, elég akár egyetlen termék is ahhoz, hogy valaki hirtelenjében az élbolyban találja magát. Pillanatnyilag ezt a formálódó szegmenst az Fitbit, az Apple és a Xiaomi vezeti meglehetősen nagy fórral, és a trió tagjai közül ketten is lényegében „egyetlen” termékkel jutottak a csúcsra. Mostanra szinte minden nagyobb gyártó rendelkezik már valamilyen viselhető kiegészítővel, legyen az egy szimpla fitneszkarperec, vagy egy komplex okosóra, ami szenzorok hadát állítja csatasorba egy rendkívül ügyes szoftveres oldallal megtoldva. Az okosóráknak hódol például a Samsung és az Apple, de említhetnénk itt még az LG-t is, míg a Fitbit, a Microsoft, a Xiaomi vagy éppen a Garmin inkább a fitneszes, karperecszerű megoldások felé húz. És hamarosan egy újabb fontos piaci szereplő tűnhet fel a színen a HTC személyében, méghozzá az előbbi tábort tovább erősítve, tehát egy okosórával.
Evan Blass, az ‎@evleaks Twitter-csatorna tulajdonosa számolt be arról, hogy a tajvani gárda jövő év februárjában rukkolhat elő a sokak által várt viselhető eszközével. A HTC már idén is bemutatott egy fitnesz karperecet, a Gripet, de annak a rajtjára eddig nem került sor, és előre láthatólag már nem is fog; remélhetőleg az okosóránál már nem lesznek gondok a piacra lépéssel. Ha kiszivárgott információkról van szó, akkor Blass kétségtelenül azon források közé tartozik, akinek érdemes foglalkozni a szavaival, ugyanis az esetek többségében az állításai beigazolódnak. Bizakodóak lehetünk hát, hogy az ‎@evleaksen felbukkant HTC-s pletyka sem bizonyul alaptalannak, és a tajvani vállalat valami olyannal lepi meg az érdeklődőket, amire valóban érdemes várni.
A Grip kudarca után most szépíthet a HTC.
Jelenleg annyi tűnik biztosnak a fejlesztés alatt álló termékkel kapcsolatban, hogy a HTC egy Android Wear operációs rendszerű okosórával rukkolhat majd elő. Illetve állítólag kör alakú számlappal lesz ellátva, ami korábban még nagy dobás lett volna, de mostanában már az okosórák túlnyomó része ilyen felépítéssel érkezik. A felhasznált megjelenítő 360 x 360 képpontos felbontást szállíthat, de arról egyelőre semmilyen információt nem lehet hallani, hogy mekkora méretben fogja ezt tenni a HTC szerkezet. A várakozások szerint a belbecs tekintetében a vetélytársaihoz hasonló vonásokkal rendelkezik majd az óra, ami azt jelenti, hogy egy négymagos központi chip lendítheti mozgásba, a rendszermemória 512 MB, legfeljebb 1 GB lehet, a háttértára pedig szinte biztosan 4 GB-os méretet ölthet. A neve, illetve típusazonosítója sem ismert, de több helyen is Halfbeak kódnéven tettek róla említést. A megjelenés pontos időpontjáról nem esett szó, de mivel Evan Blass előrejelzése februárt említ, nem kizárt, hogy a Mobile World Congressen kerülhet reflektorfénybe. A 2016-os MWC február 22-én nyitja meg a kapuit, és 25-ig várják a látogatókat a rendezők/kiállítók. A nagyobb vállalatok már 1-2 nappal a kapunyitás előtt mozgolódhatnak, így nem kizárt, hogy a HTC okosóráját is valamivel korábban megcsodálhatja a nagyközönség.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!