iPon Hírek

Februárban jön a Botanicula

Dátum | 2011. 10. 27.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Új point and click játék jön a télen a cseh Amanita Design névre hallgató független fejlesztőcsapattól. A Botanicula jövő február környékére várható.

A játék egyszerű, így mindenki könnyen belevetheti magát, hasonlóan a fejlesztő korábbi kalandjátékaihoz. Az alapja inkább a humor, mint a végletesen komplex feladványok, így pihentető élményt kínál. A Botaniculában egy hatalmas fát kell felfedezni, 150 képernyőt járhattok be. 5 apró hősötökkel az a célotok, hogy hárítsátok a fát támadó gonosz parazitákat.
 


A stúdiót alapító Jakub Dvorský bemutatta az Amarinta Design jelenlegi fő projektjét is egy teaser videó által, ez a Samorost 3. Ez a játék 7 bolygón játszódik, melyeknek megvan a maga sajátos stílusa. A művészi elemek igazi fotók és számítógépes grafikák keverékei. A zene ennél a játéknál is kulcsfontosságú.

A Samarost 3 jön PC-re, Mac-re, táblákra és konzolokra, bár utóbb említettre csak akkor portolják, ha a többi platformon jól teljesít.

A szintén az ő kezük munkáját dícsérő Machinarium a télen kijön PS3-ra. Ezzel nincs könnyű dolguk, mivel Flash helyett egy új motorral kell újraéleszteni a játékot, így gyakorlatilag az egészet újra kell építeni. Ettől függetlenül fontosnak tartják a konzolos megjelenést, mert egészen más érzés a kényelmes fotelből játszani a nagyképernyős TV előtt. Nem beszélve arról, hogy általában az ember jobb hangrendszert is épít ki a nappalijába, míg a tábla PC esetében csak fülhallgatót használunk.

A Botanicula sajnos valószínűleg nem látogat el konzolokra, PC és Mac van tervben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Castiglion...
2011.10.27. 23:50
A Machinarium egy remekmű szvsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. levente88
2011.10.28. 07:24
Inkább gyerekeknek való, de csípom ezeket a kis mitugrász figurákat, bár nem tudom mik azok és a zene se rossz .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. m-a-r-i-u-... Casti...
2011.10.28. 09:08
Castiglione: Egyetértek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!