iPon Hírek

Februárban rajtol az Intel Skulltrail platform

Dátum | 2008. 01. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Skulltrail platformja hamarosan elérhetővé válik, mivel a gyártó tervei szerint februárban hivatalosan elrajtol az újdonság. Az Intel megoldása az AMD nem túl népszerű Quad FX platformja ellen száll harcba, az Intel terméke hasonló elv alapján épül fel, mint a rivális Quad FX platform: a Skulltrail rendszer két darab Socket 771-es Xeon processzor fogadására képes, így akár két darab 45 nm-es gyártási technológiával készült Harpertown egységet is elhelyezhetünk a rendszerben, így 8 mag áll rendelkezésünkre. A Skulltrail platform FB-DIMM memória modulokat képes kezelni.

Skulltrail konfiguráció egy korábbi bemutatón.
A Skulltrail platform az Intel D5400XS típusjelzéssel ellátott alaplapra épül, a deszkán két darab Nvidia nForce 100-as MCP chip van jelen. Az alaplap négy darab PCIE x16-os bővítőhellyel rendelkezik, így elvileg lehetőség van az SLI mód zökkenőmentes használatára is az Intel lapján. Az alaplap tízrétegű PCB-vel (nyomtatott áramkörrel) rendelkezik, az újdonságból első körben mindössze 2000 darabot készít el a vállalat, a termék ára 600 dollár magasságában, vagy kicsivel fölötte lesz.

A jelenlegi információk szerint az alaplap az idei év 6. hetében mutatkozik be, tehát ha minden jól megy, akkor február 4. és 9. között.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:41
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!