iPon Hírek

"Fejetlenedik" a Fujitsu

Dátum | 2009. 01. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Bejelentette a Fujitsu, hogy március végeztével beszüntetik a merevlemez-olvasó- és -írófejek gyártását a merevlemez-üzletáguk nagy egészének egy "átfogó stratégiai újragondolása" keretében.

Ezzel együtt a merevlemez-fejeken dolgozó munkatársaikat is átirányítják a naganói üzemükből más gyárakba, ám a naganói gyár maga továbra is működni fog, csak épp mostantól teljes erejével a szerver-alaplapok és telekommunikációs eszközök gyártására összpontosítanak majd.

Tekintve azonban, hogy fejek nélkül merevlemezek sincsenek, felvetül az a kérdés is, hogy milyen jövőre számíthat a vállalat merevlemez-üzletága, mint olyan - annál is inkább, hogy egy szót sem szóltak arról, hogy a fejeket ezután más gyártóktól tervezik-e majd beszerezni, vagy valóban teljes egészében leállnának-e a merevlemez-gyártással.

Mindössze annyit nyilatkoztak, hogy mind a Toshibával, mind pedig más lehetséges ügyfelekkel is tárgyalnak a felszámolni kívánt részlegük eladása ügyében, amely a jelen költségvetési év során egyébként akár 112 millió dollár veszteséget is okozhat a cégnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.01.28. 17:02
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2009.01.28. 19:43
Igazából ez a váltság nagyon várható volt, mert pl. a reklámok 80 % arról szólt hogy milyen jó is eladósodni, és nagyon sokan el is adósodtak. Így az emberek nem tudtak vásárolni sem annyit, jött az adóság spirál, hogy azért kell újabb hiteleket felvenni hogy az előzőket kifizessék, majd az adósság csapda. Majd a végrehajtók elveszik a dolgidat amiket hitelre vettél. Ez csak az egyik oldala, a sok közűl, de általánosságban sztem ez volt a jellemző. Ha nincs az embereknél pénz, akkor nem tudnak mivel vásárolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!