iPon Hírek

Fejlesztések a szexuális zaklatók ellen

Dátum | 2007. 02. 01.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | EGYÉB

A MySpace.com közzétette, hogy átadja a Sentinel Safe adatbázis-technológiáját az Amerikai Országos Központ az Eltűnt és Kihasznált Gyermekekért alapítvány javára (National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC)).

A Sentinel Safe egy országos, keresésre alkalmas adatbázis, amely információkat tartalmaz az USA-ban regisztrált közel 600 000 szexuális zaklatóval kapcsolatban. Azért hozzák létre, hogy a beazonosított tartózkodási helyű szexuális zaklatókkal kapcsolatot legfrissebb információkkal szolgáljon, és tartalmazza a szexuális zaklatókkal kapcsolatos legfrissebb azonosítójegyeket.


Emellett az adatbázis tartalmaz fotókat és személyleírásokat is, amelyeknek olyan tulajdonságaik vannak, hogy ezeket össze lehessen vetni más adatbázisokkal.

Mindez lehetővé tenné a weboldalak és további felek számára is, hogy hatékonyan azonosíthassák, ill. távolíthassák el vagy tilthassák le online közösségeikről az elítélt szexuális zaklatókat.

A fönt említett NCMEC szervezet segítségére válik majd a Sentinel Safe adatbázis, mivel ez az elemző eszköz segíteni tudja a nyomozásban a szövetségi, az állami és a helyi rendészeti szerveket is.

Ennek az adománynak egy részét képezi, hogy a MySpace és a Sentinel Tech minden kutatási és fejlesztési eredményét is rendelkezésre bocsátja, hogy ezzel is kiegészítse a Sentinel Safe technológiáját, és adaptálni lehessen azt az NCMEC egyéni igényeihez ezzel is megkönnyítve a rendészeti feladatok elvégzését.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.01. 12:29
vissza a hírhez

A MySpace.com közzétette, hogy átadja a Sentinel Safe adatbázis-technológiáját az Amerikai Országos Központ az Eltűnt és Kihasznált Gyermekekért javára (National Center for Missing and ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!