iPon Hírek

Fejlesztett érintőcsodák a Samsungtól

Dátum | 2009. 02. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A Samsung is előállt érintőképernyős Symbian oprendszerrel ellátott mobilokkal, méghozzá rögtön hárommal: a felújított Omnia HD-vel (úgy is, mint i8910), a BeatDJ-vel és a BeatDISC-kel.

Az Omnia HD
Az új kiadású Omnia HD fő különlegessége az, hogy az egyik első olyan mobil, amely felvenni és lejátszani is egyaránt képes 720p HD minőségben, köszönhetően a 8 megapixeles, autofókuszos, pislogás- és mosolyérzékelő kamerájának, valamint a rendkívül éles, 3,7 hüvelykes AMOLED-érintőképernyőjének, amely a maga 16 millió színével és 960x540 felbontásával valóban remek képminőséget kínál.

Az eredeti, még Windows Mobile-alapú Omniát leváltva ez lesz tehát a gyártó új zászlóshajója, a felújított, 3D-s komponensekkel is ellátott TouchWiz interfészével. Rendelkezik továbbá háromsávos HSPA-val és GPS-szel éppúgy, ahogy WiFi-vel és FM rádióval is. A megfelelő médiatámogatásról DivX és XviD kodekek gondoskodnak (természetesen a szokásos alapkínálattal együtt). Belső tárhelyből 8 vagy 16GB állhat rendelkezésre, de természetesen microSDHC kártyákkal ez még tetszés szerint bővíthető is.

A BeatDJ
Nevükhöz híven a BeatDJ és a BeatDISC a képernyő helyett már inkább a hangra fókuszálnak, bár azért annyira nem panaszkodhatnak ők se kijelző-téren, a maguk 400x240-es AMOLED-jeikkel. Fő ékességük persze mindenképp az erősítőkkel is ellátott, integrált Bang & Olufsen-hangrendszerük, amely mobilokhoz képest igencsak tiszteletreméltó hangzással ruházza fel őket. Rendelkeznek továbbá egy egyedi "DJ-scratch" üzemmóddal is, amely valóban virtuális bakelitkarcolóvá varázsolja az érintőképernyőt; itteni ügyködésünk eredményeit természetesen el is menthetjük.

A BeatDISC
Mindkettő 3 megapixeles kamerával és GPS-szel, viszont WiFi egyikükben sincs. Különbség pedig mindösszesen annyi van csak köztük, hogy míg a DISC-et ellátták egy kicsúsztatható számbillentyűzettel is, addig a DJ gyakorlatilag teljesen érintésvezérelt.

Megjelenési időpontot és árakat egyelőre még nem közöltek, így további információkig csak találgatni lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.02.17. 20:34
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Insignia
2009.02.17. 21:05
Hm az Omnia HD nem nez ki gyengen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Benes
2009.02.17. 21:39
Nem vágom és nem is díjaztam mindíg a samsung mobilokat, de ez az OMnia HD pfujj, de disznó, nagyon szép!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. PCG
2009.02.18. 00:26
tényleg jól néz ki, de ne felejtsük el az ujjlenyomatokat... szóval 2 perc hétköznapi használat után egy ilyen képernyő úgy néz ki, mintha egy kukából halászták volna ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hofmann
2009.02.18. 08:03
Én az omniámra vettem fóliát. Se ujjlenyomat se fólia nem látszik rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!