iPon Hírek

Fejlesztői versenyt indít a Samsung

Dátum | 2013. 05. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsungnál immáron éves hagyományra tekint vissza ez a fejlesztők számára indított verseny. A vállalat óriási összegeket kínál az ötletes alkalmazások létrehozóinak, és persze ezzel együtt általában a legfrissebb eszközeiket sem restek reklámozni. Tavaly például a Galaxy Tab és a Galaxy Note került a középpontba, míg idén a Galaxy S4-et és a Chordot állították reflektorfénybe. A Samsung célja elsősorban az, hogy a friss zászlóshajóval terjesztett Chord SDK létezéséről mindenki tudomást szerezzen. Ez az SDK nyújt lehetőséget arra, hogy az okostelefonokat pillanatok alatt kapcsolatba léptethessük egymással, valamint különböző tartalmakat oszthassunk meg egyszerűen ezek között, de multiplayer játékra is használható. Az ad hoc létrehozott csoportokon belül valós időben történik minden a Chord SDK-nak köszönhetően. A legismertebb olyan applikáció, melyet ezzel alkottak, a Group Play.
A gyártó nem fukarkodik a jutalommal. Ha valaki tényleg kiemelkedő alkotással jelentkezik, akkor 200 ezer dollár üti a markát. A "második helyre" a tervek szerint három programot fognak kinevezni, ezeknek a készítőinek 100 ezer dollár jár majd. A képzeletbeli dobogó utolsó fokára pedig hatan állhatnak fel, akik fejenként 50 ezer dollárt vághatnak zsebre a szoftverükért. Összesen tehát az első tíz részesül pénzdíjban és 800 ezer dollár szétosztását tervezi a Samsung a kreatív és persze eredményes próbálkozók között. Valamint a győzelem mellé némi hírnév is jár - a vállalat promóciós célokkal is fel fogja használni az új appot a jövőben.

A Samsung Smart App Challenge 2013-mal a Samsung mobilos ökoszisztémája új lendületet vehet - mondta el a verseny kapcsán Won-Pyo Hong, a Samsung felelős részlegének első embere. Hong szerint a Smart App jelentette kihívás olyan alkalmazásokat szülhet, melyeknek köszönhetően a Galaxy S4-ben rejlő lehetőségeket még inkább ki tudják majd aknázni, a felhasználók pedig kellemes élményekkel gazdagodhatnak ezeknek hála. A fejlesztői versenyre augusztus végéig lehet benevezni, és miután megszületnek a pályaművek, ősszel értékelik ezeket és a nyertesek decemberben állhatnak a nagyközönség elé. Kíváncsian várjuk, hogy a különböző, alternatív (Bluetooth, NFC) kapcsolati megoldásokban rejlő lehetőségek kiaknázása miként sikerül a lelkes indulóknak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!