iPon Hírek

Fejlettebb SSD-kezelés a Windows 7-ben?

Dátum | 2008. 11. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Microsoft és a Samsung az idei év augusztusában jelentették be, hogy együttműködésbe lépnek annak érdekében, hogy a Windows operációsrendszerek esetében az SSD adattárolók kezelése sokkal hatékonyabban történjen. Az együttműködéstől a két vállalat nagyobb SSD teljesítményt remél.

A legfrissebb értesülések szerint a Microsoft hamarosan részleteket is elárul arról, hogy a Windows 7 esetében pontosan milyen trükköket vetnek be annak érdekében, hogy az SSD meghajtókat hatékonyabban kezelje a rendszer. A részleteket a vállalat a Windows Hardware Engineering Conference folyamán ismerteti, a rendezvényt a hét későbbi felében tartják meg.


Napjainkban egyre több olyan számítógépet dobnak piacra, amely SSD meghajtóval van ellátva. A Microsoft éppen ezért azt tervezi, hogy különböző fejlesztéseket integrál a Windows-ba annak érdekében, hogy a szoftver ki tudja használni az új technológiában rejlő lehetőséget, és az ATA legújabb, szabványosított utasításkészleteit egyaránt. A Windows 7 a vállalat elmondása alapján képes lesz az SSD meghajtók egyedi megkülönböztetésére is. A különböző ATA parancsok segítségével az SSD meghajtók írási sebességét is növelni lehet majd a jövőben.

A Microsoft arról is beszámolt, hogy különböző fájlrendszer optimalizációs megoldásokat is bevetnek a fejlesztők a siker érdekében. A konferencia folyamán ezekről, illetve a flash adattárolók Windows 7 alapú netbook-okban való használatáról is szó esik. A hírek szerint a vállalat azt is elmagyarázza majd, hogy hogyan tudja kiszámolni a flash alapú adattárolóval rendelkező netbook élettartamát a különböző, munkaterheléssel kapcsolatos adatok alapján. A konferencia anyagáról remélhetőleg hamarosan mi is beszámolhatunk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások