iPon Hírek

Fejlődnek az Intel és a Micron NAND flash chipjei

Dátum | 2009. 08. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Micron és az Intel együttműködés keretein belül folytatnak közös fejlesztéseket a NAND Flash memóriák esetében: az IM Flash Technologies névre keresztelt közös vállalat a mai napon jelentette be, hogy újabb mérföldkőhöz értek, ugyanis elkészült az első 34 nm-es ún. 3bpc  (3-bit-per-cell, 3 bit cellánként) típusú MLC NAND Flash chip.

Az Intel és a Micron elmondása szerint ez a tény rendkívül nagy jelentőséggel bír, ugyanis az új technológia használatával miden eddiginél kisebb 32Gb-es adattároló chipek hozhatóak létre, amelyek méretük mellett egy másik igen fontos tulajdonsággal is bírnak: olcsón előállíthatóak. A termékek különböző készülékekben kaphatnak helyet, ahol az olcsó adattároló szerepét fogják majd betölteni a nem is oly távoli jövőben. A gyártópáros már megindította az új chipek kezdeti termelését, azaz a mintapéldányok most is javában készülnek.

34 nm-es 3bpc NAND Flash chip.
A Micron és az Intel leszögezte, hogy a jövőben rendületlenül folytatják majd a fejlesztést és ha minden jól megy, akkor az év vége felé már a 2x nm-es gyártástechnológiával készülő NAND Flash chipeket is bemutathatják majd. A cégek továbbra is piacvezető NAND Flash chipekkel kívánják majd ellátni vásárlóikat és megrendelőiket, ebben pedig segítségükre lesznek a folyamatos fejlesztések.

A most bejelentett 32 Gb-es kapacitású, 34 nm-es 3bc NAND chipek tömegtermelése az idei év negyedik negyedévében indulhat meg, ezután nem sokkal már a különböző szórakoztatóelektronikai termékekben is feltűnhetnek majd az újdonságok.

                                   

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Dj Macis 2...
2009.08.11. 22:02
VISSZA A HIRHEZ

Csak úgy megjegyezném, hogy a 2. bekezdés 2. sorában a minden szó "miden"-nek lett gondolom én véletlen írva...
De a cikk jó lett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!