iPon Hírek

Fél terabájtos Fujitsu notebook merevlemez

Dátum | 2008. 02. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Fujitsu bemutatta legújabb 2,5 hüvelykes merevlemezét, amely immáron 500 GB-os tárolókapacitással próbálja kielégíteni a felhasználók és a piac egyre növekvő igényeit. A vállalat újdonsága főként külső merevlemezekben, videó felvevőkben és egyéb nagy tárolókapacitást és kis fogyasztást igénylő felhasználási területeken lesz jelen.

A Fujitsu MHZ2 BT sorozat tagjai olvasási és írási műveletek közben mindössze 1,8 W-os fogyasztással rendelkeznek, így ezek az újdonságok kategóriájuk legenergiatakarékosabb merevlemezeinek mondhatóak. Az egységek idle módban mindössze fél wattot fogyasztanak. Manapság a DVR ( Digital Video Recording - Digitális Videó Felvevő) készülékek, a Set-Top-Boxok és a külső merevlemezek piacán a felhasználóknak egyre nagyobb tárhelyre van szükségük a lehető legkisebb fogyasztás mellett, így ezeken a területeken jó esélyekkel indulnak majd a Fujitsu új, nagykapacitású merevlemezei.


A Fujitsu újdonságában található merevlemez tányérok 4200 fordulat/perces sebességgel üzemelnek, a merevlemez SATA 3 Gb/s csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez és 8 MB-os bufferrel van felvértezve. Az MHZ2 BT sorozat két tagból áll majd: az egyik merevlemez 400GB-os, míg a másik 500 GB-os tárolókapacitással rendelkezik, ám ezen kívül minden technikai paraméterben megegyeznek a termékek.

A gyártó állítása szerint az új merevlemezek szállítása várhatóan május folyamán indul meg, így az első notebookok, amelyek már az új Fujitsu HDD-ket tartalmazzák, valószínűleg a nyár folyamán jelenhetnek meg. A Fujitsu új merevlemezeinek várható ára egyelőre nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:06
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!