iPon Hírek

Feladta a Conan Exiles hivatalos szervereinek szolgáltatója

Dátum | 2017. 02. 07.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Funcom korai hozzáféréses túlélőjátéka, a Conan Exiles meglehetősen népszerű téma például a Steamen és a streameken, nem kis részben karaktereinek anatómiai pontossága miatt, bár valódi értékekkel is rendelkezik. Van azonban néhány elég súlyos probléma a játékkal. A Conan steames oldalán a stúdió is elismerte ezek legnagyobbikát, vagyis a szerverek gyalázatos mivoltát: rettenetes laggal küzdenek, még akkor is, ha csak egy-két játékos tartózkodik rajtuk. Ahogy írják, folyamatosan dolgoznak a javításokon, próbálják kiküszöbölni a gumiszalag-hatást és azt, hogy a szerverek ledobálják a játékosokat. A hatalmas igény miatt azonban kifutottak a szerverparkból, sok szolgáltató nem rendelkezik megfelelő gépekkel. Ráadásul az a cég, akikkel eddig szerződésük volt, nem teljesített túl fényesen, magyarul nem bírta a tempót, ezért közös megegyezéssel felmondták a megállapodást – ennek eredményeképpen jelenleg nincsenek hivatalos szerverek a játékban, csak a közösség által kreáltakon játszhatunk. Az új szolgáltatópartner keresése folyamatban van.
A Conan Exiles Denuvo-védelmet használ, mégis meglepően gyorsan „feltörték”. Ez annak is köszönhető, hogy a Funcom elég kínos hibát vétett: egy munkatársuk véletlenül rossz buildet töltött fel a Steamre. A Denuvot ideiglenesen távolították el róla, míg javításokat végeztek, de mivel hiányzik a Microsofthoz, vagy Sonyhoz hasonló ellenőrzési folyamat, a védelem nélküli verzió azonnal élesedett. Mivel a játékosok saját szervereket is készíthetnek, a „kalózverzió” könnyen elterjedhetett. A Funcom mindazonáltal nem ajánlja a használatát, hiszen jelenleg nagyon gyorsan változik a játék pillanatnyi állapota, gyakoriak a patchek, tehát a „kalózváltozat” hamar lemarad, hiányos lesz. A Funcom a most még meglehetősen darabos harcot is fejleszti, nem feledkeznek meg a nagyon gyengén muzsikáló íjakról sem. A későbbiekben külön gyengébb és erősebb támadások várhatók, több apró, az élményt javító lépés mellett. A Redditen több beszélgetést is folytattak a játékról, a stúdió itt többek között megemlítette, hogy olyan végeredményt szeretnének, ami valahol a Skyrim és a Minecraft között áll, illetve a tervek szerint még brutálisabbá tennék az ellenfelek kivégzését olyan elemekkel, mint a karóra tűzhető fejek, vagy a kasztráció.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. jursonovic...
2017.02.07. 09:17
egy fél év múlva meg is fogom venni sztem... addigrajó lesz talán meg féláron fogják adni.... ohhh yeah...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter
2017.02.07. 10:50
Bele sem kezdek, amíg szar ... megunom még félkész állapotában. A streamek szerint még nagyon gyengusz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MastR
2017.02.07. 12:31
A steam értékelésemet (ami szerint ez játszhatatlan) meg lehurrogják. Ha lehetne valami szuper képességem, az lenne, hogy akik szerint így jó minden, azoknak meghagynám ezt az állapotot. Játszhatna a tökéletes játékával amennyit akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zolyka2000 MastR
2017.02.07. 14:27
Azért a játszhatatlanságról nekem más fogalmaim vannak. Tegnap este vagy 4 órán át nyüstöltem, és semmi buggal nem találkoztam, a lagg is megszűnt, miután alább vettem a grafikai beállításokat (még így is bőven med-high között volt). Nem azt mondom, hogy tökéletes, mert vannak benne érdekes dolgok, ezek azonban egyelőre olyanok, hogy nálam sem a játék menetet, sem a játék élményt nem befolyásolják negatív irányba.
Egyébként nem tudom, mit vártok egy "early access" játéktól, amikor manapság szarabb állapotban lévő AAA címek JELENNEK MEG hasonló - ha nem ótvarabb - állapotban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!