iPon Hírek

Felbukkant a Galaxy C7 Pro

Dátum | 2017. 01. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung a hónap elején rántotta le a leplet a Galaxy A termékcsalád új tagjairól, most pedig már egy C-szériás okostelefonnal ismerkedhetünk meg közelebbről. A dél-koreai alakulat a Galaxy C7 Pro személyében egy egészen korrekt középkategóriás konfigurációt alkotott, ami sokak érdeklődését keltheti majd fel.
Az új mobil igencsak nagyra nőtt, egy 5,7 hüvelykes megjelenítő terül el az előlapján, így a multimédiás tartalmak fogyasztása mellett már viszonylag kellemes társnak ígérkezik. A Samsung egyre több helyen próbálja bevetni a Super AMOLED technológiás paneljeit, és itt is egy ilyen egységgel van dolga a felhasználóknak, ami az 1920 x 1080 képpontos felbontással társulva nagyvonalakban kifogástalan képminőséget biztosíthat. Az okostelefon kijelzője támogatja a folyamatosan aktív üzemmódot (AOD), így bármikor rápillant a készülékre a tulajdonosa, azonnal látni fogja, hogy akad-e friss értesítése, és ha igen, akkor miről van szó. A Galaxy vonal friss tagja kettő kamerát kapott, az egyik az előlapra, a másik pedig a telefon hátoldalára került, de érdekes módon ezek nagyon hasonló paraméterekkel bírnak. A főkamera és a videohívások folytatására alkalmas egység is 16 megapixeles érzékelőt vonultat fel, és mind a kettő modul F/1.9-es rekeszértékű lencserendszerrel lett megtoldva. De mi a helyzet a videózás terén? Nos, ilyenkor is ugyanúgy Full HD támogatást nyújtanak a kamerák.
A Galaxy C7 Pro egy nyolcmagos Qualcomm központi chipet vonultat fel, méghozzá a kiemelkedő hatékonysággal dolgozó Snapdragon 626-ot, ami alacsony fogyasztás mellett nyújt kiváló teljesítményt. Ennek a lapkának a „titka” a 14 nm-es csíkszélességben és a 2,2 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 magokban van, de arról is érdemes megemlékezni, hogy a grafikus feladatokat egy Adreno 506 IGP látja el benne. A rendszernek nem kevesebb mint 4 GB-nyi memória áll majd a rendelkezésére az okostelefonban, ami már bármilyen helyzetben elegendőnek bizonyulhat, nem kell attól tartania a felhasználóknak, hogy RAM szűkében lesz a szerkezet. A háttértár tekintetében is hasonló a helyzet, hiszen 64 GB-tal szolgál a mobil, amelyből több mint 50 GB szabadon felhasználható. Persze idővel ez elfogyhat a szorgosabb tulajdonosok keze alatt, de akkor sem kell pánikba esni, hiszen van bővítési lehetőség, és egy microSD-vel pillanatok alatt igény szerint fentebb tolható az eszköz tárkapacitása. A mobil kapcsolati opciónak lajstromán akad NFC chip – ennek köszönhetően támogatja a Samsung Pay szolgáltatást –, és van itt még egyebek mellett 4G LTE hálózati modem, Bluetooth 4.2 modul, valamint kétsávos Wi-Fi is. Dual-SIM-es lett a Galaxy C7 Pro, így még szélesebb közönségnek felelhet meg.
A masina egyelőre az Android 6.0 operációs rendszerrel lépett a színre, de ebben aligha van meglepetés, hiszen a Samsung még a Galaxy S7 és S7 Edge duó számára is csak most készült el az Android 7.0 frissítéssel. A Marshmallow természetesen tömve lesz szoftveres extrákkal a vállalat révén, ilyen tekintetben nem lehet semmilyen panasza a jövendőbeli tulajdonosoknak, és abban is szinte biztosak lehetünk, hogy idővel kap majd Nougat frissítést a Galaxy C7 Pro. Az eszköz nincs híján a biometrikus azonosítási lehetőségnek, ez a szenzor az előlapi nyomógomb mögött rejtőzik. Az okostelefon háza alumíniumötvözetből készült és kifinomult antennacsíkok ölelik körül. C-típusú USB csatlakozó található a keret alján. A Galaxy C7 Pro 156,5 x 77,2 x 7 milliméteres vonalakkal határolható körül, a tömege pedig eléri a 172 grammot. Az üzemidő tekintetében jók a kilátások, egy 3300 mAh-s akkumulátor lapul a burkolat alatt, ami magabiztosan hozza majd a kategóriájában elvárható teljesítményt, talán még jobban is domboríthat, ha a felhasználó letesz az AOD szolgáltatásról. És azt is érdemes kiemelni, hogy van Quick Charge 3.0 gyorstöltés támogatás is mobil kelléktárában.
A Samsung Galaxy C7 Pro megjelenésével kapcsolatban egyelőre nagyon kevés információnk van. Ami biztos, hogy az okostelefon napokon belül előrendelhető lesz Kínában, ám még nem ismert, hogy mekkora összeg szerepel majd a neve mellett, és arról sem esett szó, hogy szélesebb körben mikor bizonyíthat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Tuttu
2017.01.20. 22:19
Becarás, hogy a mostani középkategória mit nyújt! o.O Nekem s6 van, de lassan egy köz.kat. telefon felveszi vele a lépést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tomchee Tuttu
2017.01.21. 01:38
Inább az a beszarás, hogy a jónép képes beválalni a -30% aksi időt a 1080p ért, holott az telefonon észrevehetetlenül kicsit dob a látványon. Nem egyszerű emiatt manapság telefont venni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Timer
2017.01.21. 13:23
Inkább az a besz@rás, hogy lazán lenyúlták a OnePlus 3 formatervét. Egyedül a vaku tér el jelentősen, minden más stimmel. Plusz, antenna csíkokból picivel több van.
Persze, túl sok egyediség az OP3-ban sincs, de azért mégis csak mulatságos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ChoSimba Timer
2017.01.21. 16:05
Ja, mert az OP3 formaterve annyira egyedi és jellegzetes.
Tucat egyenszappan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani
2017.01.21. 18:35
Valóban nyúltak, de nem a OnePlus adta az alapot.
Nettó Oppo R9s lett, és nem véletlenül. Kínában a Samsung csak futhat az Oppo után. És jé, éppen Kínában lép majd elsőnek a színre.

A teljes telefonnál, ha kéne mondanom 5 komoly különbséget, bizony bajban lennék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thestock
2017.01.22. 13:26
Itt tartunk hogy FHD, 8 mag, 4 gb memória a középkategória? Szvsz egy ilyen középkategóriás telefon a felhasználók 90 százalékának az igényeit bőven kielégíti...még sok is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zseniferna...
2017.01.23. 00:38
Exploit van már rá (ROOTolható)? Azt írjátok inkább meg mindég. A többit majd én eldöntöm, mi kell rá és mi nem! Ha kell az egész Androidot újrahúzom sokkal jobb Custom ROM -al. Marketingesek meg kíméljenek. A telefon feltörve szolgálja igazán a felhasználóját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.01.23. 04:43
Ne is mond! Nekem 2560x1440-es a felbontásom és csak a VR játékoknál látom az előnyét. Amúgy egy Real racing 3 vagy Moderncombat 5 nagyon jól néz ki rajta, de a felbontás miatt megizzad a gép vele... :/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!