iPon Hírek

Felcímkézi a CPU dobozokat az Intel

Dátum | 2009. 08. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel illetékesei június folyamán jelentették be hivatalosan, hogy a Core processzorcsaládot a központi egységek szolgáltatásai és teljesítménye alapján háromféle csoportba osztják majd, így Core i3-as, Core i5-ös és Core i7-es modellekkel találkozhatunk majd a boltok polcain. A tervek ismertetése után sokan ellenezték a gyártó lépését, amelyet egyenesen félrevezetőnek tituláltak legtöbben.

Bal oldalon az új, jobb oldalon a régi csomagolás.
Az új processzorfoglalatok érkezésével véget ért a jólét, azaz a vásárlóknak most már a korábbi egyedüli LGA-775-ös CPU foglalat helyett két új, az LGA-1366-os és az LGA-1156-os foglalatokkal is meg kell barátkozniuk. Ez a tény, valamint a processzorcsaládok tagjainak csoportosítása elbizonytalaníthatja a vásárlókat, így a gyártó úgy döntött, hogy a jövőben a processzorok dobozán, egészen pontosan az előlapon, a jobb alsó sarokban, fogják feltűntetni mind a termék pontos típusát, mind pedig azt, hogy pontosan milyen processzorfoglalatba illeszkedik. Ezzel a lépéssel a gyártó tervei szerint tisztul majd a kép, és a vásárlóknak könnyebb lesz kiválasztani a számukra megfelelő központi egységet.

Az új doboz-dizájnt nem csak a szeptember elején megjelenő Lynnfield termékeknél, hanem a gyártó asztali processzorkínálatának túlnyomó részénél is alkalmazni fogják. Hogy ez mennyit javít majd a vásárlók tájékozódásán, az a jövőben kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. downhill
2009.08.11. 11:35
VISSZA A HIRHEZ

hihetetlen hogy végig akarják velünk vásároltatni az egész sorozatot ...
a grafénes procik hogy állnak? azzal kéne inkább foglalkozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vna
2009.08.11. 11:35
Jaj ne! Előre meg kell nézni mit veszünk és nem csak az árát? Mi jöhet még?

Komolyan, általában alig néhány darabból lehet választani, ha az alaplap már megvan, felesleges ezért nyavalyogni. Aki meg ennyit sem tud megtenni az vegyen továbbra is összerakott gépet, azzal biztos, hogy nem lesz minden rendben, de legalább előre lehet tudni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. szabtam
2009.08.11. 11:36
a laikus számára ezt jól megkavarták. találó lett volna, ha a 2 foglalat jelentette volna a 2 elnevezést. pl: core i5 1156, core i7 1366. de nem! lesz 1156-os foglalatba való lynnfield core i5 és i7 is. de hogy még bonyolultabb legyen, lesz ebből 82 és 95 w tdp-s is.

ok, táblázatból megérteni, hogy a kisebb tokozásba is ki akartak adni 8 szálasat, (2x4 HT), de ezt valahogy másképp kellet volna beszámozni...

mi ezt itt nagyjából megértjük, akik itt naponta okoskodunk, de ez nem az átlaguser felfogóképességének való. és szerintem procikat nema tesco polcairól vesszük le, hogy segítsen a matrica. ha pedig a hardverkereskedőt kell hogy segítse az odaragasztott plecsni, akkor rég megette a fene....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. adam0205
2009.08.11. 13:56
Kit érdekelnek a laikusok? Azok úgyis rosszul választanak. Ha valaki lusta és olyan hülye, hogy rohadt elolvasni egy nyavalyás tesztet vásárlás előtt az meg is érdemli!
Régebben segítettem egy fórumon és volt akinek le lett írva mit vegyen az adott keretből, de nem ő olyan okos volt, hogy akkor is azt veszi amit ő kinézett. Szóval az ilyen hülyék meg is érdemlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2009.08.12. 00:24
A hülyeség és a tudatlanság teljesen más. Az én ismerőseim között is egy csomóan nem értenek a gépekhez, mégis jó gépet vesznek, mert vagy bemennek egy áruházba, elmondják mire akarják használni, és vesznek egy NEM TESCO-s gépet (pl. Acer, FSC ), és jó 5 évig minden gond nélkül. Az pedig hogy te elérj a számítástechnikába egy bizonyos tudást amid megvan, nézd meg mennyi időd emésztette fel. Én is ilyen voltam még 1 éve, hogy folyamatosan IT híreket olvastam, teszteket böngésztem, de rájöttem hogy az életben ennél vannak sokkal fontosabb, szebb dolgok is. És bizony akik nem "értenek" hardveres szinten a gépekhez, sztem jobb életet élnek. Ezen gondolkozz el, mielőtt lehülyézed őket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!