iPon Hírek

Felemás képet fest a HTC Desire 650

Dátum | 2016. 11. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC ezúttal egy olyan középkategóriás okostelefont tett le az asztalra, ami valószínűleg a fiatalabb közönséget fogja vonzani. A Desire 650 ajánlott fogyasztói ára jelen állás szerint nem túl magas, ráadásul igencsak feltűnéskeltő dizájnt kapott. Más kérdés viszont, hogy megéri-e az árát; a továbbiakban ennek fogunk utána járni.
A masina egy 5 hüvelykes megjelenítővel indul bevetésre, ami 720p-s felbontással társulva már megfelelő részletességet fog nyújtani. A panel reményeink szerint IPS technológiával dolgozik, de a HTC csak annyit erősített meg, hogy TFT-s megoldásról van szó. Az előlap előre láthatólag sokáig karcmentes marad majd, ugyanis Gorilla Glass üveg oltalma alatt áll. A mobilon az Android 6.0 operációs rendszer lesz jelen. A Marshmallow ezúttal is a HTC Sense UI grafikus felhasználói felület mögé lesz bújtatva, ami nem is baj, mert így számos extra lehetőséget fog nyújtani az okostelefon. A frontkamera egy 5 megapixeles képérzékelőre épül, F/2.8-as a rekesznyílása és 33,2 milliméteres a látószöge. Ez az egység akkor jön majd jól, ha önarcképeket szeretne megörökíteni a felhasználó vagy videóhívást bonyolítana az ismerőseivel, rokonaival, munkatársaival. Az emlékezetes pillanatoknál egyértelműen érdemesebb lesz a főkamerát használatba venni, az ugyanis már 13 megapixeles fényképeket képes készíteni, és ha kell, Full HD videózásra is lehetőséget tud biztosítani. A modul BSI szenzorra alapoz, a lencserendszere F/2.2-es apertúrával bír és 28 milliméteres (ekv.), este pedig a LED-es villanó segítségére támaszkodhat.
A HTC nem beszélt részletekbe menően a Desire 650 keretei közé foglalt központi chipről, de azért néhány részletet elárult. Elvileg egy olyan lapka hajtja majd meg az újdonságot, ami négymagos felépítéssel bír, és a Qualcomm műhelyéből érkezik. Vélhetően a Snapdragon 4xx széria egy tagja lapulhat benne – legalábbis reméljük, hogy a Snapdragon 210/212-t már eltemette a HTC is. A rendszer számára 2 GB-nyi memória biztosított az okostelefonban, ami átlagos felhasználás mellett biztosan elegendő lesz a legtöbb ember számára. A Desire 650 tárhelye 16 GB-os kapacitással várja a jövendőbeli tulajdonosokat, akik akár bővíthetik is ezt egy microSD közbeiktatásával – a HTC közleménye szerint a mobil képes kezelni akár 2 TB-os memóriakártyát is, szóval mondhatni a határ a csillagos ég ilyen tekintetben. A kapcsolati lehetőségek lajstromán örömmel emelhetjük ki az NFC chipet, ami a megfizethetőbb készülékekben sajnos még mindig igen ritka vendég. Emellett van az eszköz kelléktárában 4G LTE (150 Mbps) hálózati modem, 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.1 modul és a GLONASS támogatását is élvező A-GPS vevő.
Fentebb utaltunk már rá, hogy az új Desire cseppet sem szeretne beleszürkülni a tömegbe, éppen ezért különleges dizájnjegyeket hordoz. A hátlap kétféle textúrázással lett ellátva, felül simább, az alsó része viszont erősen bordázott. A bekapcsoló gomb elüt a hangerőszabályzóktól, az előlapon pedig az alsó és a felső sávok erősen ki lettek emelve. A színek kavalkádjából sincs hiány: a sötétebb szerkezet fekete alapon világoskék és lila betétekkel lett megfűszerezve, a világosabb, drapp modell pedig citromsárga elemekkel lett feldobva. Az okostelefon támogatja a Hi-Res audiót és a HTC erre sem volt rest ráaggatni a BoomSound jelzőt, de nincsen sztereó hangszórója, csak megtévesztő kialakítása. Ami a fizikai jellemzőit illeti, 140 grammos tömeggel büszkélkedhet a szerkezet és 146,9 x 70,9 x 8,4 milliméteres vonalakkal határolható körül. A gép akkumulátora nagyon sovány, mindössze 2200 mAh-s kapacitással rendelkezik, így minden bizonnyal az üzemideje is elmaradhat az elvárható átlagostól.
A HTC Desire 650 átszámítva kb. 175 dollárért lesz elérhető, és bár vannak korrekt vonásai, és ez nem egy magas összeg, már ennyiért is bőven lehet jobb ajánlatot találni a piacon. A készülék Tajvanon fog elsőként felbukkanni december elsején, arról viszont még nincs információnk, hogy ez után merrefelé halad tovább.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. chimp
2016.11.28. 13:18
Ejj de randa keze van a szelfiző csajnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!