iPon Hírek

Felére csökkent a PlayStation 3 előállítási ára

Dátum | 2008. 01. 16.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Egy darab PlayStation 3 konzol legyártásának a költsége mostmár körülbelül négyszáz dollárra csökkent, ami fele az egy évvel ezelőttinek.

Sokan kritizálták a Sony döntését, hogy a konzolba építsenek egy drága Blu-ray-olvasót is. Számos fejlesztő, mint például David Jaffe (God of War, Twisted Metal) tiltakozott a meghajtó ellen, azonban a Sony döntése minden idők legokosabb döntése közé tartozik.

A Warner Bros. támogatása mellett a Blu-ray formátum minden eddiginél nagyobb erőre tett szert, eközben pedig a PlayStation 3 mint multimédiás eszköz a nappali fontos részévé vált Blu-ray támogatása miatt. Kezdetben a vásárlók mellett a Sony is megérezte az árát a konzolnak, ugyanis körülbelül 840 dollárba került a 60 GB-os modell. Mára sikerült ezt 400 dollár köré tornázni, így a tavalyi 2,1 milliárd dollár helyett az idei pénzügyi évben "csak" 1,4 milliárdos veszteséggel számol a Sony.


A PS3 összetevők egyre jobban csökkenő ára főként az egyre nagyobb mennyiségben elérhető kék-lila lézerdiódának köszönhető, ami a konzol Blu-ray optikai meghajtójába szükséges. Másik árcsökkentés pedig a 65 nanométeres gyártási technológiára való áttérés volt.

A Sony főnöke Kazuo Hirai a CES-en azt nyilatkozta, hogy a PlayStation részleg célja, hogy a jövő pénzügyi évtől nyereségesen zárják az évet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.01.22. 09:56
(Vendég_e-softver.hu_* @ 2008 Jan 21, 19:39) [snapback]16989[/snapback]
Egy darab PlayStation 3 konzol legyártásának a költsége mostmár körülbelül négyszár
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!